Nem tetszik ez EU-nak, hogy nem engedjük be az illegális határsértőket, ezért kivonul a Frontex

Szerintük jogsértő Magyarország gyakorlata a határőrizetben, ezért a Frontex nem fog többet segíteni megvédeni az EU külső határszakaszát. Értjük? Nem az illegális migráció és a törvénysértő határátlépés a probléma, hanem az, hogy visszaküldjük őket oda, ahonnan jöttek.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Felfüggeszti magyarországi tevékenységét az EU határőrizeti szerve (Frontex) – közölte az Eurológus értesülését a Hvg. A hírt Chris Borowski, az uniós határőrizeti szerv szóvivője erősítette meg.

A Frontex a döntést azzal indokolta, hogy Magyarország továbbra sem hajtja végre az Európai Bíróság december 17-i teljesen életszerűtlen és öngyilkosságra kényszerítő ítéletét, amely többek között kimondta, hogy Magyarország jogellenesen kényszerít vissza migránsokat Szerbiába.

Szerintük Magyarország kitoloncolást hajt végre azzal, hogy a kerítésen túlra kényszeríti a határon illegálisan érkezőket, tehát azokat, akik átjöttek a kerítésen. Jogi kiskapu, hogy a kerítés nem a határon van, hanem néhány méterrel azon belül, így a kerítés túloldala is magyar terület, ám, mivel ott semmilyen infrastruktúra nincs, ezért a menedékkérelem benyújtásáig el sem jutóknak nincs más lehetőségük, mint Szerbiába visszatérni – sajnáltatja a balliberális Telex a határsértőket.

A Magyar Helsinki Bizottság nevű, külföldről finanszírozott ügynökszervezet szerint 2016 júliusa óta 50 ezer embert kényszerítettek így Szerbiába a magyar határőrizeti szervek.

A Frontex szerint Magyarország nem tett semmit annak érdekében, hogy határőrizeti gyakorlatát az Európai Bíróság döntésével összhangba hozza. Nagyon helyes, végre egy front, ahol nem hunyászkodunk meg! Csak így tovább!

(Szent Korona Rádió)