Az mehet majd csak ki este 8 után, aki beoltatja magát?

Hivatalos döntés még nem született róla, de már pedzegetik, hogy hazánkban megmaradnak azon állampolgárok felé a járványügyi korlátozások, akik nem oltatják be magukat. 

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón beszélt arról, hogy védettséget igazoló okiratot (egy plasztikkártyát) kaphatnak, akik már megkapták az oltást vagy már átestek a koronavíruson. A miniszter szerint az ő esetükben például nem lesz értelme fenntartani az este 8 utáni kijárási tilalmat, de hozzátette, hogy erről a kormány még nem döntött. Ezeket az igazolványokat február közepétől lehet megkapni. Azt viszont egyelőre nem tudja, hogy vakcinaútlevelek lesznek-e.

A miniszter szavaiból azt is kivehetjük, hogy a korlátozások enyhítését nem tervezik megtenni a jövő hónap közepéig sem. A korlátozások fenntartásáról jövő héten döntenek. Gulyás külön kiemelte, hogy egyre nagyobb az oltási kedv Magyarországon. Igaz, hogy nem teszik kötelezővé az oltást, ugyanakkor a kijárási korlátozáshoz hasonló eszközökkel valószínűleg igyekeznek majd egyre nagyobb kedvet teremteni a vakcináláshoz.

(Portfolio.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Problémás a Pfizer vakcina, mégis kierőszakolták az engedélyeztetését.

Vakcinadilemma: mi köze van az abortusznak az oltásokhoz?