Lengyelország megbüntetné a cenzúrát alkalmazó közösségi felületeket

A lengyel kormánynak elege lett a közösségi felületeken tapasztalható liberális véleményterrorból, és a konzervatívok ok nélküli tiltásaiból, így sajátos ötlettel álltak elő.

A Szolidáris Lengyelország egyik képviselője terjesztette elő azon javaslatot, mely szerint létrehoznának egy tanácsot, mely a Lengyelországban működő közösségi média felett őrködne a lengyel alkotmányban rögzített szólásszabadság tiszteletben tartása szempontjából. A tanácshoz fellebbezést nyújthatnának be például a letiltott, felfüggesztett fiókok felhasználói, miután a közösségi oldal tulajdonosa a megszabott, 48 órás határidőn belül negatívan viszonyult a hozzá irányított panaszhoz. Ha a tanács döntését figyelmen kívül hagyja a közösségi oldal, akkor akár 3,9 milliárd forint értékű büntetést is kiszabhat a lengyel bíróság.

Az igazságügyi miniszterhelyettes, Sebastian Kaleta szerint nem a névtelen moderátoroknak, magánkorporációknak kell eldönteniük, hogy egy adott tartalom sérti-e a lengyel jogot vagy sem. Az ilyen döntések nem külföldön születhetnek, ez ügyben a lengyel szervek az illetékesek – szögezte le a tisztségviselő.

A kormányfő kilátásba helyezte: Lengyelország mindent megtesz azért, hogy az internetes platformok meghatározott jogi keretek között működjenek, az erre vonatkozó előírásokat az Európai Unió szintjén is javasolni fogják.

(Vasárnap.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Lengyelország – meggyalázták Jézust és Szűz Máriát az LMBTQP mozgalmárok, börtönbüntetés várhat rájuk

A lengyelek önként választották a jenki fegyveres megszállást

Lengyelország nyíltan szembeszáll az LMBTQP propagandával?