Felmérések szerint a járvány idején többen forgatják a Bibliát

Kutatások bizonyítják, hogy a Covid-19-járvány hosszan tartó, idegölő jelenléte arra ösztönzi az embereket, hogy lelki megnyugvásuk keresése során a Bibliához és Istenhez forduljanak. A járványok tradicionális felfogás szerint isteni figyelmeztetések az ember számára, abból a célból, hogy a materializmus helyett forduljon a Teremtőbe vetett hit irányába. Úgy látszik ezt jópáran felismerték, és a lelkük gyógyulására használják fel ezt az időszakot.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

A Lifeway Christian Resources jelentése szerint az elmúlt évben az egész világon erőteljesen megnövekedett a Biblia-eladások száma. A Szentírás értékesítésével kapcsolatos adatokat 2020. áprilisa és júniusa között vizsgálták, és a 2019-es évhez képest egészen pontosan 62 százalékos növekedést észleltek. A Lifeway vezérigazgatója, Ben Mandrell szerint az eladásszám növekedése annak köszönhető, hogy az emberek a nagy nehézségek idején reményt, lelki támaszt, fogódzót keresnek, amelyet sok esetben a Bibliában és Isten személyében találnak meg. A tendencia tehát Mandrell szerint semmiképpen sem véletlen, hiszen a Szentírás reményt ad az embereknek.

„A Biblia Isten hozzánk intézett szava, amely folyamatosan emlékeztet minket arra, hogy Ő sosem hagy el bennünket”

– fogalmazott a vezérigazgató.

A jelenséget más kiadók is észrevették. Az Alabaster Co. nevű, Bibliákat kiadó vállalat 2019-hez képest 143 százalékos eladási növekedést tapasztalt, a Tyndale nevű cég különféle bibliai tartalmú applikációit pedig 44, illetve 60 százalékkal többen töltötték le és használták 2020-ban.

Egy másik, az Egyesült Államokban végzett felmérés is világos összefüggést talált a Szentírás olvasása és az emberekben lévő „reménység” között. Az American Bible Society és a Harward Egyetem Flourishing programjának közös kutatása 1000 embert vizsgált, két lépcsőben (2020. januárjában és júniusában); a résztvevők egy 1-től 100-ig terjedő skálán osztályozhatták magukat, amelyen a 100 pont jelentette a legreménytelibb állapotot. Az eredmények azt mutatták, hogy a gyakori bibliaolvasók sokkal pozitívabban állnak az élet dolgaihoz, mint azok, akik nem forgatják a Szentírást a mindennapokban. Akik egy évben csak 3-4 alkalommal veszik kezükbe a Bibliát, azok átlagosan 42 pontosnak értékelték magukat, a havi rendszerességgel olvasók 59, azok pedig, akik hetente többször (azaz rendszeresen) foglalkoznak a Szentírással, 75 pontos eredményt értek el.

A Harward Egyetem részéről a program egyik vezetője, Tyler VanderWeele azt is megállapította, hogy a bibliaolvasáson túl a közösségi hitéleti tevékenységnek is óriási ereje van, hozzájárul az emberek boldogságához, pozitív szemléletéhez. „Azok az emberek, akik gyülekezetbe járnak és Bibliát olvasnak, boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak, kevésbé valószínű, hogy öngyilkosságot követnek el – és sokkal céltudatosabban élik az életüket” – tette hozzá összegzésként VanderWeele.

Magyarországon egyelőre nincsenek statisztikai adatok arra vonatkozóan, hogy növekedett-e a Biblia-eladások száma, de az egészen biztos, hogy az emberek igénylik a lelki, pszichológiai, és hitbéli tartalmakat. Nem véletlen, hogy a Gold Record is – felfedezve ezt a valós igényt – ingyenesen letölthető, hiánypótló imagyűjteménnyel jelent meg az adventi várakozás időszakában. A Teremts bennünk csendet című válogatás a legfontosabb katolikus, református és evangélikus imádságokat gyűjtötte össze, neves színészek tolmácsolásában.

(Vasárnap.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Dugin: A pestis istenei II. – avagy miért van velünk még a járvány?

Európai összehasonlításban is kiugróan vallásosak, normalitáspártiak az erdélyi magyarok