Egyetemi Ellenállás – Ilyen a liberális érzékenyítés a magyar egyetemek falai között (III. rész)

A konzervativizmus leginkább egy olcsó tescós konzervre hasonlít, a hagyományos értékrendet valló emberek előítéletesek, nem tudnak szilárd elvek mentén gondolkodni! Az előbbi állításoknak egyáltalán nincsen valóságtartalma, azonban híres-neves egyetemeinken az oktatók ezt “tanítják”. Továbbá ismét jelentkeztek egy kis LMBTQP propagandával is. Alább az Egyetemi Ellenállás Facebook oldalán megjelentetett történeteket olvashatják!

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Eötvös Loránd Tudományegyetem
„ELTE TTK-ra jártam földrajz alapszakra. Az ember úgy gondolná, hogy sima földrajz oktatásban nem törődnek akkora mértékben, nem érdekli őket annyira, hogy milyen identitású vagy. Egyszerűen nem is számítottam rá, hogy egy természettudományi karra bármilyen mértékben be lehet vinni akármilyen ideológiát. Sajnos mégis sikerült nekik. Egyik szóbeli vizsgámra úgy mentem be, hogy a nyakamban volt az egész Magyarországot ábrázoló nyakláncom. Az oktató rámutatott, majd közölte, hogy ilyen szélsőséges emblémát hordva nem vizsgázhatok le, legközelebb talán sikerül….”

Szent István Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus (akkor Károly Róbert Főiskola)
„Környezetgazdálkodási agrármérnöki szakra jártam. Egyik félévben volt egy Magyarország természetföldrajza nevű tárgyunk, ahol a tanár jártasságának és személyes véleményének köszönhetően, többet tudtunk meg Izraelről valamint a Golán-fennsík történetéről és adottságairól, mint amennyit Magyarország természetföldrajzáról. Jó pár órát ugyanis, előbbiek tüzetes tanulmányozása tett ki abszolút érthetetlen és indokolatlan módon.”

Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem
“Bő egy hónappal ezelőtt a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem pszichológia óráján a sztereotípiákról és az előítéletekről tanultunk, amikor a tanár megemlítette, hogy az emberek “érzékenyítését” már egészen kicsi korban el kell kezdeni, és egyből a Meseország mindenkié könyvet hozta fel példának, hogy ez milyen jó kezdeményezés. Már ekkor felfigyeltem, de a java még csak ezután következett. Szóba került a konzervatív nevelés is, melyet ő nagy mértékben elítél, valamint megemlítette, hogy az adott személyen teljes mértékben észrevehető, ha ilyen családból származik. Elmondta, hogy a konzervatív gondolkodású emberek nem tudnak logikusan gondolkodni, érvelni, ha valakivel nem értenek egyet, mindig csak az “anyázás megy”, és hogy ezek a személyek képtelenek más helyzetébe belegondolni, mivel így “sokkal egyszerűbb nekik a világ”. Legvégül pedig kifejtette, hogy ezek a viták még a verekedésekig is fajulhatnak miattuk, sőt, szerinte ezek az emberek nem vetnek számot a tetteikről, mivel “nem tudnak azokon elgondolkodni”. Egy ilyen szép előítéletet hallhattunk perceken keresztül, és minderre még az is rátett egy lapáttal, hogy egyetemi tanár létére az illető nem tudott egy normális mondatot összerakni, folyamatosan makogott, és össze-vissza beszélt.”

ELTE-Savaria
Az alábbi szemináriumi beadandó feladatot egy, az ELTE Savaria-ra járó tanító szakos hallgatótó küldte el az Egyetemi Ellenállásnak. A bejegyzéshez nem fűztek hozzá többet, a kép magáért beszél:

A következő kiidézett poszt szinte az összes egyetem történelem szakjára igaz:
“A konzervatívok megalázása szinte teljesen általánossá vált az egyetemeken. Több tagunk is beszámolt a következőekben kifejtett esetről. Az újkori ideológiák tanításánál a liberalizmust, a szociáldemokratizmust, sőt legtöbb esetben valamely mértékben a kommunizmust is felmagasztalják az oktatók. Ugyanakkor amikor a konzervativizmus kerül górcső alá, szinte mindig a következő megállapítással állnak elő: »A konzervativizmus olyan, mint a tescós babkonzerv, sokáig eláll, de végső soron olyan, hogy az ember ha csak ránéz már forog a gyomra.«”

Végül egy Tormay Cécile idézetet közlünk, melyet ha megfelelő kontextusba helyezünk, és bizonyos kifejezéseket mai megfelelőjükre cseréljük, akkor a száz évvel ezelőtt írott sorok ma is értelmet nyernek.
“Új tanító jár a gyerekek között. Egy démoni vörös árnyék ült fel a katedrára. Elveszi az utolsót is, ami vigasztalásul megmaradt. Sok év előtt a gyárakon kezdte, aztán a kaszárnyák udvarán ólálkodott, most már az iskolákba jár el. A tanító fennhatóságával szembe bizalmi fiúkat és leányokat állít, és odaad nekik mindent, amihez nem nyúlhattak azelőtt. – Hazugság és butítás volt – súgja szüntelenül, míg odaadja az Isten fogalmát, hogy parittyával célba vegyék a szemét. Odaadja a haza gondolatát, eregessenek sárkányt széttépett térképe foszlányaiból. És odaadja nekik a szüleiket: Ne tiszteljétek őket. Kéjük borzongásából lettetek. Létetekben is csak a maguk gyönyörét keresték, nem tartoztok se hálával, se engedelmességgel nekik.
A démoni vörös árnyék egyre merészebben fenyegeti az erkölcsöt. – „Szabaduljon fel az emberi szellem” – mondotta Kunfi– és az iskolákban a vallásoktatás helyébe, a nemi felvilágosítás tudományát helyezte. Kicsi fiúk és kicsi leányok előtt, zsidó orvosnövendékek és doktorkisasszonyok tartanak erotikus előadásokat és hogy világosabb legyen a magyarázat, mozgóképeken szemléltetik, amit a gyerekek nem értenek.
Két kis leányról hallottam, aki az előadások következtében megőrült. Némelyik gyerek undorodva, sírva megy haza és az anyja ölébe bújik: De olyan is van, aki nevet és valami szörnyűt mond a szüleinek. Nemcsak országrablás, de lélekrablás is folyik itt. És Jézus hiába hívja a kisdedeket, már nem eresztik őket hozzá.
Egy asszony jött be ma a Mária utcai irodába. Ellenem fordult a gyerek, – panaszolta és elcsuklott a hangja. – Elvették tőlem az iskolában a szívét. Vigasztalni próbáltam. Az asszony rázta a fejét: Amit bepiszkoltak a gyerekem lelkében, azt nem lehet többé tisztára mosni.”

Továbbra is várják a korábban egyetemet végzett konzervatív lelkületűek negatív diszkriminációról szóló történeteit, és jelenleg jogviszonnyal rendelkező hallgatók jelentkezését a [email protected] e-mail címre.

(Egyetemi Ellenállás nyomán Szent Korona Rádió)

Egyetemi Ellenállás – Ilyen a liberális érzékenyítés a magyar egyetemek falai között (II. rész)

Egyetemi Ellenállás – Ilyen a liberális érzékenyítés a magyar egyetemek falai között (I. rész)