Eltérő jogértelmezés: mégis lehet “tűzijátékozni” magánterületen

A médiának ismét sikerült félretájékoztatnia az embereket. A szilveszteri tűzijátékozási tilalommal kapcsolatban  hozta le több portál is, hogy egyáltalán nem lehet semmilyen pirotechnikai eszközt használni idén.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

A hír azonban nem igaz, mivel a magánterületen történő tűzijátékozás nem tiltott. A hírek ferdítését, és a további hangulatkeltést bizonyítja az, hogy a Magyar Közlönyben megjelent 587/2020 kormányrendelet világosan kimondja, hogy nem tiltott magánterületen 1. és 2. kategóriás pirotechnikai eszközök használata. A rendelet valóban tartalmaz tűzijáték fellövésének tiltásáról szóló pontokat, ezek azonban kizárólag a közterületen lévő használatra, és a 3. kategóriás tűzijátékokra vonatkoznak. A rendeletet a magyar Közlöny alábbi részlete is jól szemlélteti:

 A valós tények összefoglalva:

  • NEM tiltottak be minden tűzijátékot/pirotechnikai terméket, hiszen az 1. és 2. kategóriások (plusz a műszaki pirotechnika megfelelő kategóriái) természetesen egész évben szabadon vásárolhatók, tarthatók.
  • Azonban most szilveszterkor az 1. és 2. kategória SEM használható KÖZTERÜLETEN! (már csak a kijárási tilalom 20.00-05.00 között miatt sem.)
  • Ebből következően MAGÁNTERÜLETEN teljesen legális például CSILLAGSZÓRÓT használni, ami egy 1. kat. pirotechnikai termék. Ugyanígy legális például lakótelepi erkélyről gáz-riasztó fegyverből 15 mm-es jelzőrakétát indítani, vagy saját kertünkben felhasználni 1. és 2. kat. terméket!
  • Valóban nem lehet most év végén megvásárolni és felhasználni 3. kat. termékeket (telepek, nagyobb rakéták), melyeket amúgy az áruházak parkolóiban, konténerből vehettünk eddig. (Mivel erre a konténeres árusításra idén nem lesz lehetőség, a gazdasági kár, ami ezeket a cégeket éri, milliárdos nagyságrendű, a friss kormányrendelet őket sem kompenzálja!)
  • A petárda eddig is tilos volt (10+ éve), EBBEN SEMMI NEM VÁLTOZOTT!

Ezen eset kiválóan bemutatja azt, hogy hogyan ferdíti el a média a politikai híreket, sőt ezen tendencia a Covid-19-cel kapcsolatban pedig különösen igaz.

(Kaliber nyomán Szent Korona Rádió)

Szigorítás EU-s nyomásra a fegyvertörvényben – a gumisgázokat és a tárakat betiltják