A migránsok miatt lázadtak fel a helyiek Kanári-szigeteken

Egyre nagyobb a feszültség a Kanári-szigeteken a bevándorlók és a helyi lakosok között. Az utolsó csepp az volt a pohárban, amikor a 27 éves Kevint egy bevándorlókból álló banda megvert és kirabolt. Ekkor a feldühödött helyiek egy hotel elé vonultak, ahová a kormány migránsokat szállásolt el.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

November végéig már legalább 17 ezer migráns érkezett a szigetekre, közülük mintegy hatezer embert szállodákban helyeztek el. A helyiekkel azonban egyre többször keverednek összetűzésbe, és a tömeges jelenlétük az egyébként is nehéz helyzetben lévő turizmust is veszélyezteti.

A megvert férfi még múlt hét szerdán lett figyelmes arra, hogy Mogán központjában a nyugat-afrikai fiatalokból álló banda két lányt inzultál. Kevin a segítségükre sietett, felszólította a migránsokat, hogy hagyják békén a lányokat. A csoport tagjai azonban rátámadtak, miközben egyikük azt kiabálta, hogy “öljük meg”. Erről Kevin testvére beszélt a sajtónak. A Canarias7 beszámolója szerint ezután a támadók elfutottak, a férfi azonban utánuk ment, hogy visszakérje telefonját, pénztárcáját és a kulcsait. A banda egy idősebb tagjától végül visszakapta a mobilját és a pénztárcáját, a jogosítványát és a slusszkulcsát azonban nem.

A férfinak olyan súlyos sérülései lettek, hogy kórházba kellett szállítani, a hatóságok pedig eljárást indítottak. Az áldozat családja szerint azonban a szigeten egyre gyakoribbak az ilyen támadások.

Attól tartva, hogy az újabb migrációs hullám káros hatással lesz a jelenleg, a koronavírus-járvány miatt egyébként is nehéz helyzetben lévő turizmusra, és visszavetheti a szigetek gazdasági fellendülését, a turisztikai tanács, valamint Mogán és San Bartolomé de Tirajana önkormányzatai a kormányhoz fordultak segítségért még november végén. Azt szeretnék elérni, hogy a szállodákban lakó migránsokat helyezzék át befogadó-állomásokra.

(Vadhajtások.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Aggasztó állapotok Délvidéken – Őrző-védő szolgálat alakul a polgárok védelmében a migránsok miatt