Gaudi-Nagy Tamás a Hűség napjáról

99 évvel ezelőtt tért vissza Sopron és nyolc környékbeli falu Magyarországhoz a Rongyos Gárda hősies küzdelmének köszönhetően. Az alábbiakban változatlanul közöljük Gaudi-Nagy Tamás gondolatait.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Adózzunk tisztelettel azon hősök emléke előtt, akik fegyverrel kényszerítették ki az 1921. dec. 14-16 közötti népszavazást, amelynek révén Sopront és környékét (257 kmtöbbek között gróf Széchenyi István szülőfaluját, a 100 %-ban magyar Nagycenket) visszaszereztük.

A Rongyos Gárda emlékére szóljon a Kárpátia dala a hősök korabeli képeivel:

A Rongyos Gárda bátor harcosai példamutatóan és eredményesen szegültek szembe a trianoni diktátummal, amely a hazánkat az első világháborúba rántó, sokszázezer magyar katona haláláért felelős Ausztriának ítélt 3 vármegyénkből (Moson, Sopron és Vas) 50 nagyközséget, 270 kisközséget és 3 várost (Ruszt, Kismarton és Sopron).

A Rongyos Gárda létszámhátrányban levő, de hazaszeretettől fűtött harcosai az 1921 augusztus 28-án megindult nyugat-magyarországi felkelés keretében több megnyert csata (pl. ágfalvi csata) eredményeként kiverték a megszálló osztrák csendőröket az Ausztriához csatolt teljes területről. Ezt követte az olasz kormány közvetítésével megszervezett népszavazás, amelyen 65 %-al győztek (Sopronban 77,4 %-al) a magyar hazában való maradás mellett szavazók.

Ha nem lett volna a Rongyos Gárda, amely többbek között egykori katonákból, a Székely Hadosztályban szolgált székelyekből, alföldi parasztemberekből, soproni és selmecbányai egyetemistákból, bosnyák harcosokból, továbbá olyan kiváló katonákból, mint Francia Kiss Mihály, Héjjas Iván, Maderspach Viktor és Prónay Pál állt, ma csak határatlépéssel kereshetnék fel az Ödenburg névre átkeresztelt, “osztrákosított” Sopront, a gróf Széchenyi István sírját és kastélyát is magában foglaló Nagycenket vagy a csodás gyógyvizű Balfot. További részletek.

Példájuk örökérvényű ösztönzést ad arra, hogy nem fogadhatjuk el a trianoni diktátumot és a legreménytelenebb helyzetekben is van esély változtatni a nemzetünket fenyegető sorscsapásokon. Ma már egyre többek számára egyértelmű, hogy az EU diktátumai, a háttérhatalmak és csatlósaik ellen is harcolnunk kell a magyar igazság és önrendelkezés megvédése, érvényesítése érdekében.

Honfitársi köszöntéssel:

dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd,
a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (njsz.hu) ügyvezetője

(nja.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Hányan csatlakoznának ma a Rongyos Gárdához? (Képes beszámoló egy emléktúráról)