Szobrot emel Ungern-Sternberg bárónak a magyar hazafiakkal is szimpatizáló észt kormány

A Rend egyik utolsó reménysugara volt Ő, aki szembeszállt a bolsevikokkal.  A magyar felmenőkkel is rendelkező harcos elképzelése az volt, hogy Keletről egy lovashadsereget szervezve, folyamatosan Nyugat felé terjeszkedve felszabadítja az országokat mind a kommunizmus, mind a kibontakozó liberalizmus alól és helyreállítja a monarchiákat.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Felszabadította Mongóliát, ám nem ült a babérjain és a hatalmas elismeréssel járó tisztségein, hanem Szovjetuniót is megtámadta, de sajnos abba már beletörött a bicskája.  Őrültnek bélyegzik a sajátos vezetési módszerei miatt, azonban Mongóliában a Hadisten reinkarnációjaként tartják számon. Életéről számos könyv és film is született, azonban sok esetben ezek egyértelmű kommunista írók művei, vagy a marxista történelemszemlélet alapján íródtak (mint például Pozner: Az őrjöngő című könyve) is, ezért lejárató jellegűek. Sajnos jelen hírünk alapját képező, 444.hu-s cikket is eszerint írták meg egy Wikipédia-szócikkre hivatkozva. Ez ám’ az újságírás… Alkoholistának, meg őrültnek bélyegezve valakit 2020-ban, egyértelműen a kommunista történetírók művei alapján. Inkább ajánljuk Julius Evola tanulmányát:

Julius Evola a hadisten utolsó reinkarnációjáról

45 ezer eurót (kb. 16 millió forintot) adott az észt koalíciós kormány az Észt Konzervatív Néppárt (EKRE) ifjúsági szervezete, a Sinine Äratus (Kék ébredés) által egy hónapja alapított alapított, Ungern Kán nevű civil szervezetnek (NGO), ami a történelem egyik leghíresebb hadurának, Roman Fjodorovics Ungern-Sternberg bárónak tervez szobrot emelni.

A nemesi családból származó orosz katonatiszt Ungern kán néven „Mongólia legfőbb hadura” és a bolsevikok ellen harcoló fehér katonatisztként a „szent monarchia reprezentánsa” volt, akinek a példaképe Atilla hun nagykirály volt, és a követői szerint ő volt Dzsingisz kán reinkarnációja. A “Véres Báró” kellőképpen antiszemita, kérlelhetetlen antikommunista és monarchista volt. Csodálatra méltó életúttal, aminek a végén árulás áldozata lett, és átadták bolsevikoknak, akik mindenféle eljárás lefolytatása nélkül agyonlőtték.

Jó kapcsolatot ápolnak a magyar hazafiakkal

Az említett észt kormánypárt pénzügyminiszterével Toroczkai László (Mi Hazánk) is találkozott Tallinnban.  A találkozót egy viszont meghívás követte Magyarországra. A szobrot felállító,  észt ifjúsági szervezet vezetője idén a Magyar Szigeten tartott előadást. 

Az antikommunista hősnek felállított szobor újabb kapocs köztünk és az észtek között, illetve minden antikommunista, a restaurációt igenelő erő között.

(444 korrigálva – Szent Korona Rádió)