A Comedy Central is a keresztényeket provokálja

Folytatódik a műsor, ezúttal szó szerint. A közelmúlt botrányos eseményei, köztük a Népszava grafikájának napvilágra kerülése után most a Comedy Central rúgott bele a keresztényekbe, illetve elsősorban a katolikusokba. A humort középpontba állító kereskedelmi csatorna Facebook-oldalán osztott meg egy videót, amely bemutatja, hogy a gluténmentes diétára kényszerülő hívek hogyan tudnak szentáldozáshoz járulni.

Mindez nyíltan szentséggyalázóvá válik, amikor a „megrágom és kiköpöm” fordulattal próbál viccelni, miközben egyébként a katolikus hit lényegét parodizálja. Ugyanígy akkor, amikor rizs- és proteinszeletet „áldatna meg” papjával a videó egyszeri hívője, akit egyébként épp olyan tudatlan és felkészületlen karakterként ábrázolnak, mint amilyenek bizonyára a kisfilm készítői.

A kisfilm második részében – a végtelen humor jegyében – az átváltoztatott szentostya vásári csipszként, a pap pedig bárgyú árusként jelenik meg, a videó tehát a papságba is rúg egyet a „haladjunk a korral” jegyében.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye a Facebookon reagált a videóra. Felhívták a figyelmet: a kisfilmet éppen áldozócsütörtökön osztotta meg a csatorna. Mint írták, „mi nem tudunk nevetni” a látottakon.

A csatorna oldalán megjelent hozzászólások szintén minősíthetetlenek, mondván, hogy Istennek is van humorérzéke, valamint a humorhoz ész kell, ami a katolikusoknak nincs.

(Vasárnap.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Nemzetipolo.hu – 23 éve, tisztán magyar alapanyagokból készült hazafias ruházat
– A Szent Korona Rádió támogatója (X)