Soros miatt vesztették el az örmények a karabahi háborút?

Fotó: M. Popow/Globallookpress, Khwanchai Khattinon/Shutterstock.com

Dr. Kosztadin Kosztadinov bolgár történész, etnográfus és politikus, a bolgár Vazrazsdane (Újjászületés) Mozgalom elnökének rövid helyzetértékelését közöljük az örmény-azeri háború kapcsán, 2020.11.10-ei dátummal. A bolgár Vazrazsdane Mozgalom a Mi Hazánk Mozgalom egyik bolgár szövetségese, amely ortodox keresztény részről igen fontosnak tartja az Északi Civilizáció, valamint a keresztény értékek és hagyományok védelmét.

Az éjszaka folyamán (2020.11.10) Örményország kapitulált Azerbajdzsán előtt. Egyes egyedül Oroszország beavatkozása mentette meg Hegyi-Karabahot a teljes megsemmisítéstől. Nagyon nagy sajnálatomra az örmények elvesztették ezt a háborút. Mik a tanulságok?

1. Amikor egy országban sorosisták vannak hatalmon, mint amilyen a jelenlegi örmény miniszterelnök is, az állam gyenge, a nép pedig romlott.

2. Egyes egyedül Oroszország avatkozott be az örmények védelmében, éspedig mindazok után, hogy 2 évvel ezelőtt Örményország-szerte oroszellenes tüntetések zajlottak a jelnlegi Pashinján-kormány hatalomra jutását megelőzően és azt követően.

3. Az iszlamisták, függetlenül attól, hogy törökökről, azeriekről vagy éppen közönséges dzsihádistákról van szó, egyes egyedül csak Oroszországtól tartanak. Hegyi-Karabahban a béke orosz és nem pedig NATO csapatok által kerül biztosításra.

4. Azok közül, akik előtt Pashinján és a teljes örmény kormány alázatosan hajbókolt, senki még csak a kisujját sem mozdította Örményország védelmében. Az USA, az EU és a NATO kellemesen naív módon összezavartnak mutatták magukat, míg az iszlamisták keresztényeket gyilkoltak Hegyi-Karabahban.

Dr. Kosztadin Kosztadinov

5. Amennyiben az örmények nem űzik el az alkalmatlan sorosista kormányukat azonnali hatállyal és nem kergetik el Pashinjánt kőeső kíséretében, megérdemlik a sorsukat.

6. Törökország nagy győzelmet aratott szövetségesén, Azerbajdzsánon keresztül, amely tovább fogja növelni Erdogan étvágyát. Ebből következőleg nekünk bolgároknak is el kell gondolkodnunk afelől, hogy ha esetleg minket is megtámadnak az iszlamisták, akikkel a kapitan andreevói határátkelőn keresztül határosak vagyunk, mennyi ideig fog kitartani az itteni “hazai” sorosista rezsim, amelynek a miniszterelnöke már nem egy alkalommal kijelentette, hogy amennyiben elkezdik bombázni az országot, el fog menekülni? Ebből következőleg el kell gondolkodnunk még azon is, hogy ki fog megvédeni minket az iszlám jatagánja ellenében? Már most kijelentem, hogy nem Oroszország. Nem fog megtörténni azután a szennyáradat után, amelyet a “hazai” janicsárok immáron 30 éve rendszeresen Moszkva irányába zúdítanak. Hadseregünk pedig sajnos nincs, mert a sorosisták és a janicsárok belülről megsemmisítették.

Úgyhogy, kedves bolgár testvéreim, kire és mire számíthatunk, ha holnap Erdogan úgy találna felébredni, hogy rettentő aggodalom gyötri a bulgarisztáni “nemzettársainak” sorsa iránt és úgy dönt, hogy elküld egy békefenntartó hadtestet a védelmükben?

***

A fentebb írottak még magyar szempontból is nem kis tanulságokkal bírnak és alaposan meggondolandóak. Amikor 500 évvel ezelőtt Bulgária és Szerbia elestek az Oszmán Birodalom brutális és kíméletlen terjeszkedése nyomán, a Magyar Királyság vált a következő célponttá.

(Szetn Korona Rádió)

Hegyi-karabahi háború: a nyugati liberalizmus borította fel az egyensúlyt?

“Mondjátok el a világnak, hogy hazamegyünk.” – békét kötött Azerbajdzsán és Örményország