Malajzia volt miniszterelnöke: „a muszlimoknak joguk van franciák millióit megölni”

A muszlimoknak „joguk van haragudni és francia emberek millióit megölni a múlt mészárlásai miatt” – írta ki Mahathir Mohamad, Malajzia volt miniszterelnöke Twitter-oldalára egy hosszabb bejegyzéssorozat részeként a három halálos áldozatot követelő nizzai mészárlás kapcsán. A közösségi oldal francia nyomásra eltávolította a bejegyzést.

Mohamad álláspontját egy hosszabb bejegyzéssorozatban fejtette ki. A politikus azt állítja, hogy a franciák történelmük során több millió embert öltek meg, akik közül sok muzulmán volt.

„Mivel minden muszlimot és a muszlimok vallását hibáztattátok azért, amit egy dühös ember tett, a muszlimoknak joguk van megbüntetni a franciákat. A (francia árukra kivetett) bojkott nem tudja kompenzálni a franciák által éveken át elkövetett sok rosszat”

– írta a 92 éves ázsiai politikus arra az esetre is utalva, amikor 18 éves csecsen származású iszlám fundamentalista a nyílt utcán lefejezte Samuel Paty francia történelemtanárt.

Mohamad szerint Emmanuel Macron „rendkívül primitív módon az iszlám vallást és a muszlimokat teszi felelőssé az iskolai tanár meggyilkolásáért.”

Hozzátette, ő maga muszlimként nem helyesli a gyilkosságot. Ugyanakkor véleménye szerint a Nyugatnak tiszteletben kellene tartania mások érzelmeit és vallását, nem pedig saját értékrendjét rákényszeríteni másokra. Mahathir Mohamad ez év februárjáig volt miniszterelnök. Pártja, a Nemzeti Front (BN) idén először veszített választást azóta, hogy Malajzia 1957-ben függetlenné vált Nagy-Britanniától.

(Vadhajtások.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Fekete-Afrikából érkezett migráns gyújtotta fel a nantes-i katedrálist