A fizetsége halál: megvan Szulejmánit eláruló kém

Kászim Szulejmáni árulóját halálra ítélték Iránban. Pénzért adta ki a Moszadnak és a CIA-nak a legendás stratéga-hadvezér tartózkodási helyét.

>>> Szulejmáni utolsó interjúját szinkronizálva lefordítottuk, ide kattintva nézhető meg <<< 

Irán kivégezteti azt a kémet, aki elárulta az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű elitegységét vezető Kászim Szulejmáni tartózkodási helyét az amerikai és az izraeli hírszerzésnek – közölte Golámhosszein Eszmáili iráni igazságügyi szóvivő kedden.

Halálra ítélték Mahmúd Muszávi-Madzsd iráni állampolgárt, aki információkkal látta el az amerikai Központi Hírszerző Ügynökséget (CIA) és a Moszad izraeli hírszerzést Kászim Szulejmáni hollétéről – mondta Eszmáili egy a televízióban is közvetített sajtótájékoztatón. Hozzátette: az ítéletet a legfelsőbb bíróság is megerősítette, és hamarosan végrehajtják, írja az MTI.

Madzsd az iráni hatóságok szerint jelentős összegeket kapott együttműködéséért a két titkosszolgálattól. Izrael és az Egyesült Államok az iráni rezsim legfőbb ellenségei.

Az Egyesült Államok január 3-án ölte meg orvul Kászim Szulejmánit egy drónnal a bagdadi nemzetközi repülőtér közelében, miközben diplomáciai úton volt. Egyesek szerint Szaúd-Arábiával folytatott tárgyalásokra igyekezett – ha sikerrel jár, akkor Izrael és az USA elég nagy bajba került volna… A tábornok meggyilkolását Irán alig torolta meg: rakétatámadást intézett két iraki támaszpont ellen, ahol amerikai katonák is állomásoznak. A csapásban egyetlen amerikai katona sem halt meg, de többen traumás agysérülést szenvedtek. A támadásról közvetett módon figyelmeztette Irán a megszállókat.

Washington azzal vádolta Szulejmánit, hogy különféle síita milíciákat támogatott a térségben, ami nem lenne bűn, hiszen az USA pedig számos egyéb, cionista, álmuszlim, zavaros míliciát fegyverzett már fel a történelemben. A tábornok 1998-tól haláláig vezette a Forradalmi Gárda külföldi és titkos műveleteiért felelős al-Kudszot. Az iszlám köztársaság tavaly nyáron bejelentette, hogy 17, a CIA-nek dolgozó kémet fogott el, akik közül többeket halálra ítélt.

Bővebben Szulejmániról:

Ki volt Szulejmáni, a perzsa hős államférfi?

Nemzetipolo.hu – 23 éve, tisztán magyar alapanyagokból készült hazafias ruházat
– A Szent Korona Rádió támogatója (X)

(Index nyomán Szent Korona Rádió)