HVIM: “Az intézetek ontják magukból a bestiális állatokat”

Ahogyan azt a péntek hajnali gyilkosság esete is mutatja, az intézetekből sok esetben nem a társadalom hasznos tagjaivá nevelt fiatalok kerülnek ki, hanem bestiális állatok.    

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom osztozik a Deák téren meggyilkolt két magyar fiatal családjának, barátainak és az elvesztésüket fájlaló minden magyar embernek gyászában. 
Ezért a szomorú ügy kapcsán fel szeretnénk hívni a kormányzat és a közvélemény figyelmét a magyarországi intézetek tarthatatlan helyzetére és vészjósló jövőt ígérő állapotára. Ha az állam továbbra is homokba dugja a fejét az intézetekben tomboló erőszakkal és bűnözéssel kapcsolatban, és az intézetek ugyanilyen mértékben ontják ki magukból az agresszív, jogszabályokat és morális gátakat figyelmen kívül hagyó veszélyes elemeket, akkor a jövőben egyre gyakrabban kell felkészülnünk hasonló esetekre. 
Az intézetek feladata az lenne, hogy a gyermeknevelésre alkalmatlan környezetből, például a társadalmi rendbe be nem illeszkedő szegregátumokból és gettókból kiemelt gyermekek nevelkedését normális körülmények között biztosítsa. Azonban a gyakorlatban az intézetekben ugyanúgy nem érvényesülnek a magyar állam törvényei, mint ahogyan a no-go zónákban. Sőt, az intézetek helyzete már egy önálló és súlyos társadalmi probléma, amit az államnak külön programmal – források biztosításával, oktatással, szakmai programokkal – kezelnie kell. 

A HVIM halaszthatatlan fontosságúnak tartja, hogy a gyermeknevelő intézetekben a jogszabályok által biztosított társadalmi rend és a renden alapuló, magas szakmai színvonalú nevelési munka megvalósuljon!

Felhívjuk az intézetet felügyelő állami szervet, adjon választ arra, hogy egy intézetis gyerek mit keresett hajnali 3 órakor a budapesti éjszakában! Jól mutatja a szabályok és törvények be nem tartását az, hogy a magyarországi gyermeknevelő intézetekből ki-be járkálnak az ott neveltek.

Felháborítónak tartjuk továbbá, hogy a média és a rendőrség is csúsztatásokkal és ferdítésekkel tájékoztatott, amikor a két társaság tagjai, a gyilkosok és áldozatok közé egyenlőségjelet tett azzal, hogy összemosta őket, mint “büntetett előéletű” embereket. Ahogyan az mostanra kiderült, az áldozatok jóravaló, nemzeti érzelmű, a focit szerető magyar fiatalok voltak, míg a gyilkos egy intézetben élő, mindennapjait bűncselekmények elkövetésével töltő bűnöző.

Elképesztő hazugság egy lapon említeni a futballszurkolói csibészségeket a bűnözői életmóddal!

Ezért a félretájékoztató médiumoknak bocsánatot kell kérnie az áldozatok családjától.

Isten nyugosztalja a Magyarországon tomboló cigánybűnözés két legújabb áldozatát! Gergő és Laci, az Örök Világosság fényeskedjék nektek!

 
HVIM
vezetőség
(Szent Korona Rádió)