Bejelentettük és eljárás is indult a kézfertőtlenítőt horror áron értékesítő ATV ellen

Egyszer mindenki elnyeri méltó büntetését, és mint alább kiderül ez az ÉkszerTV-nek már e-világban megtörténik. Ahogy korábban megírtuk, horror áron értékesítettek kézfertőtlenítőt az ATV egyik műsorában és ráadásképp ezt még pofátlan hangulatkeltésekkel is tetézték. Az esetet jelentettük a hatóságoknak (másokat is erre buzdítottunk) és a Kuruc.info cikkéből kiderül, hogy eljárást is indítottak a járványhelyzetet kihasználó gazemberek ellen – ez a közös sikerünk is!

A közlemény szerint az ÉkszerTV azt a benyomást keltette, hogy a termékekre meghirdetett kedvezményes ár korlátozott időre szól, vagyis gyors döntésre késztetett, így a vevők nem tudtak körültekintően tájékozódni. Valószínűsítették továbbá, hogy az eredeti árat nem is alkalmazta a hirdető, az ATV Zrt. pedig tisztában volt azzal, hogy a műsorok torzíthatják a fogyasztói magatartást.

A hirdetések ráadásul a járványveszély miatt sokakhoz eljuthattak, és sokak érdeklődését fölkelthették – hangsúlyozta a GVH. Megjegyezték ugyanakkor, hogy a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot “egyelőre csak valószínűsítik”, az eljárás megkezdése nem jelenti annak megállapítását.

Ahogy egyre többen botránkoztak meg az eset hallatán, a videót próbálták mindenhonnan eltávolítani több-kevesebb sikerrel. Az ominózus videót itt tekintheti meg:

(A Kuruc.info alapján VNL – Szent Korona Rádió)

Nemzetipolo.hu – 23 éve, tisztán magyar alapanyagokból készült hazafias ruházat
– A Szent Korona Rádió támogatója (X)