Az olasz Pármában csak a hithű antifasiszták kaphatnak támogatást

Egy olasz városban, Pármában csak akkor lehet a járványhelyzetben támogatáshoz jutni, ha előtte egy nyomtatvány kitöltésével jelzi az ember, hogy támogatja az antifasizmust és nem rasszista. Szép új világ.

Vitákat szült Pármában az önkormányzat által használt “anifasiszta matrica ” alkalmazása, melyet a vásárlási utalványok igénylésekor használnak az egészségügyi vészhelyzet alatt.

Tommaso Foti a Fratelli d’Italia képviselőcsoportjának helyettes vezetője az ülés alkalmával felkérte Giuseppe Conte miniszterelnököt, hogy tisztázza Párma Önkormányzatának azt a határozatát, hogy miért csak azoknak adják oda az utalványt, akik hajlandóak aláírni azt a nyomtatványt, amely kijelenti, hogy nem kritizálják az antifasizmust, valamint elutasítják az idegengyűlölet és rasszizmus bármilyen formáját.

“Szégyenletesnek tartom, – foglalta össze Foti -, hogy az önkormányzat politikai ideák alapján bármikor eldöntheti, ki kaphat étkezési utalványt és ki nem, és teszi ezt akkor, amikor a Covid19 térdrekényszeríti Olaszországot. A kormánynak azonnal tisztáznia kell ezt és el kell határolódnia Parma polgármesterétől. “

Giorgia Meloni, az Fdi vezetője FB post-jában azt írja: “Pármában a polgármester és a balodal zsarol: Ebben a vészhelyzetben a nehéz helyzetben lévők közül csak azok kapnak étkezési utalványt, akik a formanyomtatványon keresztül antifasisztának nyilvánítják magukat. Kérem a Belügyminisztérium azonnali közbeavatkozását, hogy vessen véget ennek a bohóckodásnak.”

A kitöltendő formanyomtatvány alapján ahhoz, hogy a Kormány által  vészhelyzetre elkülönített forrásokat a nehéz helyzetben lévő emberek megkaphassák, többek között ki kell jelentsék, hogy elutasítják a fasizmust, nem vállalnak közösséget és nem terjesztenek idegengyűlölő, rasszista és szexista ideológiákat. Valamint külsőségekben sem nyilvánulnak meg a fasizmussal és a nácizmussal kapcsolatban pozitívan, sem szimbólumokon, sem egyéb gesztusokon keresztül.

Magyarországi antifák is lopásokra és fosztogatásokra szólítanak fel

(la Repubblica – Szent Korona Rádió)

Nemzetipolo.hu – 23 éve, tisztán magyar alapanyagokból készült hazafias ruházat
– A Szent Korona Rádió támogatója (X)