A járványra hivatkozva vezetik be a totális megfigyelésünket Európában is?

A recept egyszerű: kelts pánikot, ültess az emberek szívébe félelmet, zárd be őket, vedd el a munkájukat, majd amikor elegük van és a segítségért könyörögnek, akkor kínáld fel a megoldást: az állampolgárok totális megfigyelését okostelefonon keresztül. A tömegek örülni fognak, a “renitenskedőket” pedig a vészhelyzetre hivatkozva el lehet hallgattatni. Kína után Moszkvában is bevezették már a telefonos megfigyelési módszert, de kezdik az Európai Unióban is, mint a “megoldást” emlegetni. 

A kommunista, saját állampolgárait tömegesen eltüntető és átnevelő Kínáról régóta lehet tudni, hogy egy orwelli világot üzemeltet. Ez persze senkit sem zavar, mert mindenki üzletel velük és a “fejlett világ” kormányainak hallgatását meg is vásárolták ezzel. Kína az okostelefonokkal, kamerarendszerekkel, retinaszkennerekkel 0-24-ben megfigyeli és elemzi az állampolgárait, akiket még pontoz is például vallási alapon (a vallásgyakorlás negatívum – katt). A koronavírus járványra hivatkozva egy új, kötelezően telepítendő telefonos applikációt fejlesztettek ki (katt), ami nélkül utazni, ügyeket intézni nem lehet. Hivatalosan ez az applikáció csak az egészségügyi adatokat vizsgálja, pontosabban digitális, gyors, valós idejű kontaktkutatást végez, de a független programozói elemzésekből kiderült, hogy nem csak erről van szó…

A kínai módszerhez hasonló a moszkvai (katt): kötelezően telepítendő alkalmazás a telefonra, ami által egy mozgásra feljogosító QR-kódot kap a “felhasználó”. Ezt a kódot a rendszer frissíti, illetve el is veszi, ha kell. Az eljárás tehát már itt van Európában, és már mint megoldást kezdik emlegetni egyre több helyen – “A nyomkövető alkalmazások rendkívül hasznosnak tűnnek”:

Érdemes azt is megfigyelni, hogy az emberek elidegenedését és a virtualizációt még jobban előidézték az intézkedések: ahogy említi a fenti összeállítás, a “számítástechnika ősrobbanása” következett be. Mit is jelent mindez? A digitális-virtuális élet még jobban kiterjeszkedett és már az életünknek nincs olyan szegmense, amit ne lehetne már online végezni. Például a “lelki áldozást” egy facebook-közvetítésben, áhítatosan imádkozva a kijelző előtt (katt) . Beszédes és elszomorító.

A helyzet komolyságát jól mutatja, hogy a zsidó Yuval Noah Harari is a digitális diktatúra teljes elterjedéséről elmélkedik (katt), azonban nem áll meg az okostelefonos applikációknál. Mondhatnánk ironikusan, hogy “örülhetünk”, ha csak itt megáll a történet. A vezető politikusok által is tisztelt, szavai után csüngő elemző szerint:

„Ma, az emberi történet során először, a technológia lehetővé teszi azt, hogy mindenkit állandóan megfigyelés alatt tartsunk. Ötven éve a KGB nem tudott 24 órán át követni 240 millió szovjet állampolgárt, és arra sem volt lehetősége, hogy hatékonyan feldolgozzon minden megszerzett információt” – fejti ki Harari, majd megjegyzi: „A kormányok ma viszont bízhatnak a mindenhol jelenlévő szenzorokban meg a hatalmas algoritmusokban a hús-vér spiclik helyett”.

„Ha nem vigyázunk, a járvány fontos vízválasztó lehet a megfigyelés történetében, nem is csak azért, mert mindennapossá teheti a tömeges megfigyelési eszközök használatát az ilyesmiket eddig elutasító országokban, hanem azért is, mert drámai váltást jelenthet ’bőr feletti’ helyett ’bőr alatti’ megfigyelőeszközökre” – figyelmeztet Harari. „Eddig, ha az ujjad az okostelefonod képernyőjéhez ért és egy linkre kattintott, a kormány arra volt kíváncsi, pontosan mire is klikkelt az ujjad. A koronavírussal azonban az érdeklődés tárgya megváltozik. A kormányt most az ujjad hőmérséklete és a bőröd alatti vérnyomás érdekli.” (Ezekből  az adatokból kiolvasható a tényleges szimpátiád, haragod, valós véleményed – folytatja elmélkedését a sátáni tervről.)

Jól olvasták: a bőr alatti chipekről, totális megfigyelésekről már nemcsak “zugportálok”, furcsa és “zavaros” fogalmazású figurák írnak, hanem szélsőjobboldali elfogultsággal nem vádolható, teljesen a modernitást képviselő Harari is. Szerencsére ő is elrettentésül veti fel ezt a lehetőséget és más utat javasol (átláthatóságot, szabad információáramlást stb.), de a fenti EuroNews optimista összeállítása elég baljósan hangolja már a közvéleményt. Ezzel szemben Alexander Dugin egy teljesen más utat jelöl ki: a nemzeti önrendelkezést és a meglévő világhatalmi struktúra lebontását, állami szintű döntéshozás megerősödését (katt).

A kínai mobilos applikáció “kódjai”
zöld utazhat, sárga veszélyes, vörös azonnali vizsgálatra kell vinni!

A kedves olvasó pedig hunyja be a szemét egy percre: képzelje el, ahogy a nagyvárosok paneltömegeiben, szűkös lakásokban ülnek a gyári munkások családjaikkal. A gyerek ordít, de nem lehet levinni a játszótérre. Az asszony idegesítő. Se munka, se normális étel több hónapja. A pláza és a kocsma is zárva. Nem látszik a történet vége. A tévé, mint a legújabb kori “tanítóhivatal” nem azt harsogja, hogy mikor lesz vége a rémálmának és áll vissza a megszokott “rend”, hanem azt, hogy már a járvány egy újabb “hullámára” kell készülni, ami ősszel vagy télen jön vissza. Követelni fogja ÁtlagBéla a megoldást! Márpedig a tudománytól várja a csodát, hiszen az mindent megold, például a Holdra is embert juttatott, meg férfiakat nővé operálnak már. Ekkor egyszer csak előállnak a technika legújabb vívmányaival: okostelefonos követő applikáció, megfigyelő karkötő, QR-kód és bőr alatti chipek bevetése. “Hősünk” örömében ujjongani fog: végre mehet vissza a gyári szalag mellé, a gyerek meg a játszótérre, az asszony meg fodrászhoz. Szabad lett újra mindenki – állapítja meg elégedetten ÁtlagBéla.

Reméljük, hogy nem ez a forgatókönyv fog megvalósulni. Mit tudunk tenni a reménykedésen túl?
Tiltakozzunk előzetesen: oszd meg ez a cikket minél több ismerősöddel, küldd el barátaidnak,
hívd fel erre a reális veszélyre a figyelmet! Ne feledd: aki fél, azzal mindent meg lehet tenni!

(Ostenburg – Szent Korona Rádió)