Még ekkora válsághelyzetben sincs politikai összefogás a liberálisok miatt

Hétfő délután tartotta parlamenti szavazását a magyar országgyűlés, ahol 4/5-ös többségre lett volna szükség a gyorsított veszélyhelyzet meghosszabbítására, a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslat elfogadására, amit a liberális ellenzék megpuccsolt.


A magyar kormány március 11-én 15 órától hirdetett a koronavírus-járvány miatt veszélyhelyzetet az ország egész területére, ami jelen esetben március 26-ág tart. Ennek meghosszabbítását kérték az országgyűléstől a hétfői plenáris ülésen, ahol 137 Igen és 31 Nem szavazattal utasították azt, hála a balliberális ellenzéknek.

Az Európai Unió szerelmesei, a magyar parlamenti párttal nem is rendelkező Momentum elnöke, Fekete-Győr András már szavazás előtt Facebook-bejegyzésében kérte a liberális ellenzéket, hogy „Ne szavazza meg a diktátor-törvényt!” A Macron által támogatott szélsőliberális közösségnek semmi más nem fontosabb, csak hogy megdöntse a magyar kormányt és ellehetetlenítse a Fideszt (amely párt egyébként 2/3-os többséggel kormányoz 2022-ig).

 

Az agonizáló kommunistáknál, az MSZP elnökénél, Dr. Tóth Bertalannál is hasonlóak a fröcsögő, pártpolitikai érdektől duzzadó kijelentések. Nyilvánvalóan az MSZP frakciójának minden tagja Nem-el szavazott, hiszen elmondásuk szerint ők, mint ellenzéki képviselők is fontosak. (Bár eddig csak az okoskodás és a “mindent jobban tudást” tapasztalhattunk a szocialistáknál, inkább javasolnám a felajánlásokat, önkéntességet, vagy a hiteles információ saját szimpatizánsokhoz való eljuttatását. – a szerk.)

 

Dr. Tóth Bertalan: "Miniszterelnök Úr. Önnek el kéne dönteni, hogy a vírust akarja legyőzni, vagy minket ellenzéki…

Közzétette: MSZP – 2020. március 24., kedd

 

Tudjuk, nehéz nyelv a magyar, de azért van egy szint, ahol már azért kellemetlen minden megnyilvánulásnál minden mondatban helyesírás hibát véteni. Örülünk, hogy a vörösök minden ominózus esetet magukévá tesznek… Lényeg, hogy nem lett senkinek „tejhatalma”.

 

A párthatalmi érdekek a Demokratikus Koalíción belül is erősen domináltak, akik nyilatkozatukban közölték: „…nem tudjuk megszavazni, hogy Orbán korlátlan ideig teljhatalmat kapjon.” Tehát, ha nem Orbán lenne a miniszterelnök, akkor megszavazták volna? Akkor fontosabb lenne a magyar emberek egészsége? Ha ők lennének hatalom, akkor nem csak támogatnák, hanem követelnék is? Mennyivel is lenne akkor jobb a helyzet? Demokrata Ferencnek bizonyára emberfeletti képességei vannak, hogy előre látja meddig tart majd hazánkban a koronavírus által okozott vészhelyzeti időszak, így igaz, támogatja a vészhelyzeti időszak meghosszabbítását, de Orbán Viktornak nem adna korlátlak ideig tartó hatalmat. Talán attól fél, hogy miniszterelnök lesz a Fidesz elnökéből?!

 

Nemmel szavaztunk ma, mert a veszélyhelyzetet meg kell hosszabbítani, de korlátlan ideig tartó teljhatalmat Orbánnak nem szabad adni!

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2020. március 23., hétfő

 

Jakab Péter, a (Jobb)ik elnöke szokás szerint csak a saját és a pár tucatnyi tagból álló pártja álláspontját fogadná el, így természetesen a liberális és elvtelen jobbikos országgyűlési képviselők is Nem-el szavaztak a vészhelyzeti időszak meghosszabbítására. Nem lehet tagadni, hogy Magyarország (de egyébként több európai ország) nem volt felkészülve a kialakult helyzetre, főleg az egészségügyi dolgozók terén. Ma már rengeteg magyar orvos és ápoló dolgozik külföldön, akiknek nagy segítséget nyújtott Dr. Lukács László György jobbikos képviselő, a párt egészségügyi politikusa, aki a Doctors Abroad Kft. premiumdoctors.hu weboldalán csábította külföldre őket, mely cégben résztulajdonos volt. Működik a jobbikos bérunió, csak más európai országban… Megállás nélkül megy a kormányellenes fröcsögés a Jobbik háza táján, aminek talán már a teljes magyar nemzet ez elszenvedője.

 

⚠️Az Iránytű Intézet által készített felmérés eredménye szerint a lakosság 68 %-a nem szavazná meg a Fidesz…

Közzétette: Jakab Péter – 2020. március 22., vasárnap

 

Szabó Tímea, akinél már nem is tudjuk, hogy éppen melyik párt listájáról került be a parlamentbe, vagy éppen melyikben politizál, a diktatúra ellen szavazott. Szerencsés lenne megemlíteni neki, hogy mik a szavazás témái az országgyűlésben, mert nem biztos, hogy két kiabálás között van még energiája átolvasni a törvényjavaslatokat és reális, ésszerű döntést hozni.

„Nem kap felhatalmazást Orbán Viktor a diktatórikus kormányzásra” – napirend előtti felszólalásom. #Párbeszéd

Közzétette: Szabó Tímea – 2020. március 23., hétfő

 

A liberális pártjaiktól már elhatárolódott, vagy onnan kirúgott parlamenti képviselők, mint például Bana Tibor, Bencsik János, Hadházy Ákos, Szabó Szabolcs, Székely Sándor, Szél Bernadett szintén fontosabbnak tartották a kormány ellen érzett gyűlöletüket, így a magyar emberek érdekei ellen szavaztak.

Több felelősségteljesebb független parlamenti képviselő, mint például Volner János és a Mi Hazánk országgyűlési képviselői csoportjának tagjai Dúró Dóra, Dr. Apáti István és Fülöp Erik a pártpolitikai és egyéni érdekeiket félretéve a közös megoldás mellett tették le a voksukat és támogatták a törvényjavaslatot.

Emberélet nem lehet alku tárgya

Az emberélet semmilyen körülmények között nem bocsatható áruba, ezért a Mi Hazánk képviselői támogatják a koronavírus-törvényt és a Házszabálytól eltérést is. Minden magyar felelős minden magyarért!

Közzétette: Dúró Dóra – 2020. március 23., hétfő

 

A törvényjavaslatot leghamarabb a szavazás után hat nap múlva fogadhatja el az Országgyűlés, ami idő alatt, a statisztikákat megfigyelve radikálisan romolhat hazánk helyzete és a magyarok egészségügyi állapota.

(Walter Pál Péter – Szent Korona Rádió)