Mit csinált a Vármegye 2019-ben és kik azok a csatabárdos vármegyések?! Letölthető az új Iránymutatás

A korszerű, hagyományokra épülő jobboldaliságot kívánjuk megmutatni, de nemcsak kirakatba helyezni, hanem meg is valósítani a mozgalmunkban, és természetesen saját életvitelünkben is. Erről szól a HVIM legújabb kiadványa – mondta el kérdésünkre Barcsa-Turner Gábor, a HVIM társvezetője, a kiadvány megálmodója és szerkesztője. A szervezet közzétett egy, közeli szimpatizáns által készített kisfilmet is 2019-ről, amely bemutatja az éves tevékenységüket. A Mozgalom ezzel kíván Boldog Újévet!

>>>Az új IRÁNYMUTATÁS és KIS KATEKIZMUS ide kattinva érhető el.<<<

“2014-ben adtuk ki az Iránymutatást először. Kellett egy olyan összefoglaló mű, ami irányt ad a tagságnak, a vármegyéseknek, de a hozzánk jelentkezők kezébe is oda tudjuk adni. Már ezt a kiadványunkat is osztogattuk olyanoknak, akik csak érdeklődtek irántunk, de nem kívántak belépni. Számos pozitív visszajelzést kaptunk már ekkor is, de a tagjelöltek, hozzánk csatlakozni vágyók kérdéseiből azt szűrtük le, hogy néhány rész nehezen értelmezhető, hiába törekedtünk a közérthetőségre. Ekkor már megfogalmazódott bennünk, hogyha újra kiadjuk, akkor bizonyos részeket átdolgozunk. Közben felmerültek a közösségünkön belül új témák is, például, hogyan viszonyoljunk a klímaváltozás témájához, vagy hogyan is kell organikusan, mintegy szerves egészként felépíteni a mozgalmunkat, akár lemodellezve egy társadalmat, kipróbálva, hogy mennyire is működnek azok az elvek a gyakorlatban, amiket vallunk. Ezért születtek új témák is az Iránymutatáshoz.” – Mondta el Barcsa-Turner Gábor, aki azt is elárulta, hogy több mint 170 darabot postáztak szét karácsony előtt a barátoknak, ismerősöknek, de olyan közéleti személyiségeknek és politikusoknak is, akik vagy jobboldaliak és szimpatikus valamilyen szempontból a tevékenységük, vagy éppenséggel ellenséges a viszonyulás. Ez a kiadvány egyben egy bemutatkozás is: a vármegyések világképét mutatja be.

Az Iránymutatás mellé lett szerkesztve a “Vármegyések kis katekizmusa”, ami eddig, 14 éven keresztül egy belső, ha úgy tetszik “titkos” szabályzata volt a szervezetnek. Természetesen ezt is újrafogalmazták és kiegészítették számos ponton a vármegyés eszmeiséget megalkotó vezetők.

A 2019-et bemutató, az évet összegző, rajongói, szimpatizásunk által készített kisfilm itt tekinthető meg:

 

A kisfilmet az évzáró közgyűlés előtti napokban kapta meg a mozgalom. A közgyűlésen az évértékelésen és feladatszabáson kívül kiosztásra került a “Csatabárd Érdemjel” azoknak a vármegyéseknek, akik az elmúlt évben, vagy években bátorságukkal kitűntek és tevőlegesen is sok akcióban vettek részt. A “Csatabárd Érdemjelnek” bronz, ezüst és arany fokozata is lesz, illetve egy esztétikus, ruházaton hordható kitűző is készül az oklevélhez. Ez a fajta elismerés új a Vármegyén belül, mert eddig csak az aktivitás, vagy önfeláldozás volt elismerve, kimondottan a “harci cselekményekre” nem volt elismerési forma. Most létrejött a “csatabárdosok” közössége, amely a HVIM keménymagját, az éket alkotja.

A vármegyések jelentős része a szilvesztert is együtt tölti egy összetartás keretében, ami edzéssel, közös beszélgetésekkel és az Iránymutatás és Kiskatekizmus átbeszélésével zajlik.

(64 – Szent Korona Rádió)