Milyen lesz a Toroczkai által alapított új önvédelmi szervezet?

A médiában megjelenő információkat szedtük össze belső információkkal kiegészítve. Az biztosan látszik, hogy a Magyar Gárda szétbomlásához vezető hibákból tanulva alapítanának egy sokkal komolyabb szerveződését.

A gárda valamilyen újraszervezéséről Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke május elsején, a párt majálisán már beszélt, akkor azt mondta: “A magyarságnak minden oka megvan arra, hogy megszervezze a saját védelmét, közbiztonsági, gazdasági és mindenféle szempontból meg kell szerveznünk a saját önvédelmünket, úgyhogy mindenki készülhet rá, hogy újra lesznek ilyen egységek Magyarországon.”

A Magyar Nemzet szerint a cél nem egy új Magyar Gárda alapítása, hanem annak szellemiségét és eszmeiségét élesztenék fel. Ennek megfelelően az új szervezet új nevet is kapna, ám egyelőre nem tudni, mi lenne az, de belső információink szerint nem a “Magyar Gárda” elnevezést frissítik fel. Az új alakulat célja összefogni a nemzeti oldalon szétszórva lévő tagokat. A június elsejei, szegedi zászlóbontáson és seregszemlén a résztvevők együtt emlékeznek majd meg a Nemzeti Hadsereg megalakulásának 100. évfordulójáról és a darutollas vitézekről. A szándék szerint pont ezeket az örökérvényű eszméket szeretnék átültetni a Magyar Gárda szervezeti felépítésével egy modern megjelenési formában.

A Szent Korona Rádió információi szerint a háttérben gőzerővel zajlik a szervezés és az már látszik, hogy tanult mindenki a Magyar Gárda hibáiból: szintezések lesznek az elvárások terén és hiteles személyek fogják alkotni a vezetőséget. A részletekről – a tervek szerint – a jövő héten tartanak sajtótájékoztatót a szervezők.

Az első nyilvános rendezvény, ahol találkozni lehet valamilyen formában az új szerveződéssel, az június 1-jén lesz Szegeden, ami egyben zászlóbontás és seregszemle is lesz. A résztvevők együtt emlékeznek majd meg a Nemzeti Hadsereg megalakulásának 100. évfordulójáról és a darutollas vitézekről.

(Kuruc.info, Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)