35. születésnapját ünnepli a hétvégén az Oi-KOR

Nagyszabású koncertet rendeznek a hétvégén a budapesti Analog Music Hallban. A nemzeti rock veteránja, az Oi-KOR zenekar ünnepli 35. születésnapját két baráti banda, a Vérszerződés és a Fehér Vihar társaságában.

A együttes nemrég egy új albummal jelentkezett, amely Az utolsó napon címet kapta. Az album értékét jelzi, hogy a legismertebb magyar zenei magazinban, a Hammerworldben is elismerően írtak róla:

A nemzeti rock Motörhead-je bizony betöltötte a 35. életévét! Ennek apropóján Zaláék összeraktak egy új nagylemezt, méghozzá 12 teljesen új szerzeménnyel. Amióta újra aktivizálta magát a banda lemezkészítést terén, nem nagyon lőttek mellé, így kiemelt figyelemmel ugrottam neki az anyagnak.
Az előző, A becsület nem eladó lemez egy nagyon komoly meglepetés volt, mert kellően dühös, mégis egyfajta pozitív, bulis hangvételt is tükröző dalokkal volt telepakolva. Szerencsére Az utolsó napon címet kapott korong szintén ezt a receptet követi, annyi különbséggel, hogy tökéletesítette is azt. Az ottani slágerekből a koncerten jó pár szerves része lett a programnak, ami alapján szerintem lemérhető volt, hogy a klasszikus dalok mellett a keménymagnak igenis szüksége van az új nótákra a csapattól.

A hangzás ezúttal még jobb lett, simán odarakható a fősodor lemezei mellé, ami ebben a műfajban sajnos elég ritka. (Az utóbbi időben mondjuk erősen javuló tendencia van, de nem volt ez mindig így.) Ezen felül a dalokon is hallani, hogy nagyon egyben van a banda, minden téren. Sikerült a színpadi energiát belecsempészni a stúdiófelvételekbe, megmaradt a lendület és az energia. Ember legyen a talpán, akinek nem jön meg a kedve egy kis ugráláshoz, miközben hallgatja a lemezt!
A 12 új dal csont nélküli telitalálat. Legyen szó agresszívebb, klasszikus skin dalokról (Te csak állj fel!, Erőnek erejével, A bosszúkivetítő, Fenyvesek láncfűrésze, stb.), vagy a bulisabb oi-himnuszokról (Sörből mindig ötöt kérj, Öt perc alatt íródott). Zala basszusa nagyon jó sounddal dörren meg, egyre jobban énekel, Gránásy András ismét nagyon ízes, tekerős szólókat pakolt a dalokba, ami viszont abszolút egyedüli a színtéren. Kicsit féltem a lemez közepén, hogy a végére becsúszik majd pár gyengébb tétel, hogy megfárad a korong, de szó sincs ilyesmiről. Mintha nem is egy 35 éves zenekarról beszélnénk… Hiányérzet kizárt!
Lehetne szaporítani a szót, de túl sok értelme nincs. Ugyan a csapat első trióban készített lemeze nem hozott újdonságot, bevallom őszintén: reménykedtem is ebben. Amikor Zala majd egy éve megmutatott pár dalt, akkor azt mondtam, ez a lemez lehet a legerősebb album a sorban. Be is jött a megérzésem. Remélem, még sokáig bennük lesz ez az energia…”

Aki kedvet kapott e rövid ajánló után a lemez meghallgatására, a Nimród webáruházban tudja beszerezni pólók és egyéb cuccok kíséretében, ezen kívül természetesen a november 24-i koncerten is lesz rá lehetőség.