Betiltották a Kárpátia felvidéki koncertjét

Mondvacsinált ürügy miatt kellett lemondani a Kárpátia szombat délutáni koncertjét, amelyet a pozsonyi csata emléknapjára rendezett hagyományőrző rendezvény keretében tartottak volna. Dévény szlovák polgármester asszonya csak az esemény kezdetekor közölte aggályait.

A nemzeti rockzenekar Dévényben lépett volna fel egy kulturális hagyományőrző rendezvényen, amelyet a Csenkey Barantacsapat és a Tolma Barantacsapat szervez meg minden évben. Eddig sosem volt belőle gond, most azonban a délután 4 órai kezdés előtt megjelent Dévény szlovák polgármestere, és közölte, az esemény helyszíne természetvédelmi terület, és ott nem lehet rendezvényt tartani. Mint mondta, a helyszín egy étterem tulajdonában álló terület, amellyel szerződést is kötöttek, és sehol nincs kitáblázva, hogy természetvédelem alatt állna.

A kulturális programok közül a barantabemutatót és az íjászatot végül meg lehetett tartani, de a Kárpátia „szúrta” a polgármester szemét – mondta Molnár Attila főszervező. Ľubica Kolková polgármester még a rendőrséget is kihívta, akik felvették a szervezők adatait, de miután konkrét jogszabálysértést nem tapasztaltak, a rendőrautóban ülve várták meg a kulturális rendezvény végét.

„Itt vagyunk, minden felszerelésünkkel és a Kárpátia zenélni szeretett volna, de a polgármester asszony ezt nem engedélyezte” – mondta Petrás János a színpadon, miután világossá vált, hogy nem kezdhetik el a koncertet.

(Alfahír, Felvidék.ma nyomán SzKR)