Székelyföldi kalandozások – Mi Magunk vlog III. adás (+képes beszámoló)

A HVIM székelyföldi tagszervezetei megtartották évnyitó belső táborukat, melyen a csonka-országi tagszervezetek is képviseltették magukat. Gigantikus hógolyó-ütközetek, román zsandárok vegzálásai, nehezen járható utak színesítették az utazást. 

A székely vendéglátóink szemszögéből:

“Böjtelő havának közepén tartottuk 2018 első kárpátmedencei összetartásunkat. Csütörtökön érkezett meg a budapesti nagykövetség, a pécsi vármegye igentisztelt küldöttsége, napirendi pont: a fészbukk falára rávésték néhány digitális barlangrajzukat. Mindenki örömmel vette tudomásul.”

Pénteken érkezett meg a társaság nagyrésze, szerte Erdélyből és Fehér vármegyéből. Napirendi pontok: agysejtek falhoz állítása, pogótánc. Később érkező bajtársainkkal annyira jól sikerült egy szívatós telefonbeszélgetés, hogy a szervek azóta is keresnek egy Udvarhely vármegyében most is harcoló német alakulatot 😀 Most is, mint mindig ilyenkor, másnap feküdtünk le és keltünk fel.

1519206215847

Szombaton megérkeztek az utánpótló csapatok, bevetésre kész, így elindulhattunk a csúcsélményre, meghódítottuk a Gordon hegyét. Fent igazi télies hangulat várt, a kilátó éppen csak megmutatta magát a ködben, de ez mellékes, jól esett töretlen hóban felkapaszkodni a 958 méter magas Gordon-tetőn elhelyezkedő szobor kilátóba. Hatalmas hócsata vette kezdetét, a csapat nem hazudtolta meg magát.

1519206176136

Visszatérve szálláshelyünkre elkészült kedvenc Petőfi ételünk, a Minek nevezzelek című, közvéleménykutatás után egyhangúan kiderült, hogy : „Finom volt a leves” , ami Pityókatokánynak indult. Ennek ellenére mindenki savanyúságot evett hozzá J , hatalmas köszönet az elkészítőnek, úgymint a másnapi babgulyásért!
Az összetartás közgyűlésén elemeztük a hogyan továbbot, kitűztük a féléves terveket, ötletek és vágyak születtek az eljövendőre.

1519206093019

Következő napirendi pontokban feléltük a megmaradt folyékony készletet, megtudtuk, hogy mi a veszélyes, mi a felháborító, hogy egész Afrika elindult meglátogatni a Vén Európát. Mindenki elmondta mindenkinek, hogy mi történt azóta amióta nem találkoztunk, gazdagabbak lettünk sok-sok élménnyel.

Vasárnap kötetlen, rendhagyó történelemórán vettünk részt, és szállingózva mindenki elhagyta a frontot, visszatérve bázaisaira.

Házigazdaként nagy köszönetet mondok minden segítségért, valamint mindenkinek aki megtisztelt jelenlétével és emelte a rendezvény hangulatát.

Udvarhely vármegye

 

1519206032477

1519206062058

1519206007449

 (Mi Magunk – Szent Korona Rádió)