A XXI. század keresztes hadjárata

A székesfehérvári HVIM szervezésében a jelenkori katolikus hitvédelem egyik illusztris alakja tart előadást november 26-án Székesfehérváron.

A rendezvény Facebook-eseménye (katt).

A meghívott vendég Raymond de Souza, a Máltai lovagend tagja, koordinátora a Szent Szív Légió lovagjai nevű életvédő szervezetnek, önmagát általában mint életvédő aktivista, apologéta, író és előadó határozza meg. Souza az Amerikai Egyesült Államokban él, az amerikai katolikus média rendszeres szerzője. Eddig egy könyve és egy 12 részes előadássorozata jelent meg dvd-n.

Aktivitás nem csupán az amerikai kontinensre terjed ki, gyakorta jár Európában is, hazánkban 2013-ban járt elõször. Munkásságának főcélja a katolikus hitvédelem, a nyugati posztkeresztény civilizáció visszavezetése a saját, katolikus-keresztény gyökereihez, a katolikus tanítás alapján állva küzd az abortusz, a homoszexuális-propaganda ellen, teszi mindezt férfias kiállással és intellektuális felkészültséggel.

Keresztes_plakat

A pártpolitikában gyakori hivatkozási alap a kereszténység, a keresztény magyar állam, de miért csak szavak szintjén hallunk erről? A társadalmunkat nem hatja át, gyakori jelenség, hogy honfitársaink nagy hányada a marxista történetírás mítoszait visszhangozza, ha szóba kerül Isten, a kereszténység vagy egyszerűen csak a vallás. Ám egy civilizációt spiritualitás nélkül nem lehet életben tartani, ahol a szellemi alapok megromlanak, a társadalom könnyen elindul a lejtőn.

“Az egyik legfőbb feladatunk nekünk az illegális bevándorlás következtében felsejlő tragikus európai jövőkép ismeretében, hogy saját magunkat és a társadalmat visszavezessük arra a kétezer éves keresztény hagyományra, amiről napjaink modern társadalma letért. Ha meg akarjuk védeni hagyományainkat és a keresztény Európát, akkor meg kell védenünk keresztény hitünket, mert csak az általunk képviselt és megőrzött értékeket tudjuk megóvni.” – Mondta el Kónyi-Kiss Botond (HVIM alelnök), az előadás szervezője.
(Trón és Oltár – Szent Korona Rádió)