Ez a legfontosabb dolga a nemzetbiztonsági bizottságnak.

Időnként nehéz eldönteni, hogy a nemzetbiztonsági bizottság csak alibizik-e, hogy önnön létének jogosságát igazolja, vagy pedig tényleg egy befröccsözött munkásőr fejével gondolkodnak?

Az MNO weboldalán megjelent hírt boncolgatnám egy kicsit, rávilágítva az újságírói maszatolásokra is. Dőlt betűvel az eredeti szöveg a cikkből.

A szélsőséges, illetve paramilitáris fegyveres mozgalmak és az azeri pénzmozgások ügyében továbbra is sok a kérdés, ezért ezek a témák az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának következő ülésein is napirenden lesznek – mondta a testület részben zárt ülése után Molnár Zsolt, a bizottság MSZP-s elnöke.

A címben még csak „Szélsőséges mozgalmak tevékenységét vizsgálja a nemzetbiztonsági bizottság” szerepel, aztán valahogy idekeverednek valami azeri pénzmozgások. Átlagos Ottó, aki átfutja a híreket, ebből körülbelül annyit fog megjegyezni, hogy valami fegyvereseket pénzelnek „az arabok”.

Kifejtette: tisztázni kell, hogy a Nemzeti Arcvonal, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Nemzeti Betyársereg milyen, a jogállamot veszélyeztető tevékenységet folytat. A következő ülésre meghívták Toroczkai Lászlót, a Jobbik alelnökét, Ásotthalom polgármesterét, hogy elmondja, mi a szerepe a mozgalmakban.

Rejtély, hogy honnan tájékozódhatnak. Három mozgalom nevéből egyet sikerült helyesen leírni. Vajon mindig hasonló körültekintéssel dolgoznak? A Magyar Nemzeti Arcvonal évek óta nem működik. A HVIM vajon hogy került képbe? Megharagudott volna az MSZP-s elnök, hogy jó barátjának, az 1956-s forradalom utáni megtorlások egyik fő résztvevőjének, Horn Gyulának egy lepellel letakarták a szobrát?
Nemzeti Betyársereg meg nincs is. Sima van. Egyébként ezt nagyjából évente vizsgálgatják egy jó ideje, szóval vagy nincs ilyen, vagy borzasztó pocsék munkát végeznek, főleg, ha ezt Toroczkai Lászlótól kell majd megkérdezzék, aki egyébként évek óta a szíriai háború elől menekülő kongóiakat, irakiakat, szomáliaiakat és vietnamiakat kerget napestig falujában.

Arról viszont továbbra sincs hír, hogy hogyan lehet az, hogy ha egy átlagos drogterjesztőre is a TEK-et hívják, Győrkös Istvánhoz miért az NNI ment ki lőfegyvert keresni? Ahhoz a Győrkös Istvánhoz, akiről tudták, hogy van neki, mert le volt papírozva. Esetleg meg akarták nézni, hogy megvan-e még? Illetve hogyan lehetséges az, hogy egy évvel az eset után még mindig nem derült ki, hogy ki lőtte le azt a nyomozót?

 

MNO nyomán Vanek úr