Vármegyések találkozója Abaúj vármegyében (képek)

Megtartotta nyári összetartását a HVIM északi régiója az Abaúj vármegyéhez tartozó Szent Istvánról elnevezett Szentistvánbaksán.

A miskolci csapat egy része már pénteken estefelé elfoglalta a helyszínt, a Mozgalom alelnöke Incze Béla és az északi régió vezetője Horváth Gábor a későbbi órákban csatlakozott hozzánk.  A tagság további része azonban szombat reggel érkezett meg.


vidd tovább a zászlót hvim


Pénteken szűk körben egy hajnalig tartó beszélgetés vette kezdetét. Sajnos nem tudott régiónk minden tagja jelen lenni, de az összes tagszervezet képviseltette magát, így pedig lehetőség adódott arra, hogy a földrajzi távolság ellenére szorosabbra fűzzük a szálakat. Továbbá célja ezeknek a belső táboroknak az is, ahogyan az Iránymutatásunk fogalmazza, egy érzelmek felett álló kötelék, bajtársiasság kialakítása.
1502710161230

A szombati napon délelőtt a Mozgalom jövőbeli terveiről tartott egy beszámolót Incze Béla, majd technikai jellegű megbeszélések voltak a tagszervezet vezetői között. Délben közösen ebédet főztünk, majd délután a jó időre tekintettel egy rövid sétát tettünk a Hernád-folyó partján, és a sétát egy közös fürdéssel zártuk.
1502710115451

Visszatérve a szálláshelyünkre újabb beszélgetésekre került sor, ahol minden jelenlévőnek meg kellett fogalmaznia egy egyéni fizikai és szellemi célt a következő egy évre. Ez után sor került egy vezetőségi megbeszélésre, addig a tagok vacsorát főztek.
1502709911511 1502710070908
Az este hátralévő részében az Iránymutatást olvastuk és mélyebben elemeztük, így egy reggelig elhúzódó beszélgetés vette kezdetét.

1502710203855
(HVIM – Észak-Magyarország – Mi Magunk – SZKR)