Életünk középpontja a sport és a hazaszeretet – interjú a Győri Klán vezetőjével

A nemrég megalakult Győri Klán vezetője Bachman Tamás egy tapasztalt hazafi. A Kyokushin karate és a sport mellett a migránsbűnözésről is közeli képet kaphatunk tőle, illetve betekinthetünk egy Betyársereg klán alapításának részleteibe is. Az újonnan megalakult Győri Klán vezetőjével Bachman Tamással beszélgettünk.

– Hogyan kerültél először kapcsolatba a Kyokushin Karatéval és miért ezt a harcművészetet választottad?

– 1994-ben egy barátomon keresztül kerültem kapcsolatba a karatéval, de akkor még egy másik ágat csináltam. 2004-ben ismertem meg egy Kyokushin karatést és egy edzés után rögtön tudtam, hogy az az én utam!

unnamed

Kisebb-nagyobb sikerekkel büszkélkedhetem:

  • Speedkupa 1hely
  • Nagy Kun kupa 2hely
  • Szlovák Open 2-3 helyezés
  • Nagyobb versenyen 2015 ben indultam a Shidokan VB-n 5. helyezést értem el
  • 2017 Lengyel EB.

Megméretettem magam ökölvívó és kick box – Low kick mérkőzésen ott a dobogó legmagasabb fokára állhattam!

Most augusztusban öv vizsgára készülök, majd a következő megmérettetés október 6-án lesz, a Dream World kupa Budapesten.

unnamed (1)

– Úgy tudom, hogy biztonsági emberként dolgoztál Calaisban egy kamionos pihenőben és tanúja voltál egy migráns támadásnak. Mi történt pontosan?

– 2015. szeptemberében Calaisban egy kamionos cég telephelyén dolgoztam, mint biztonsági őr. A munkánkra az eldurvult migrációs helyzet miatt volt szükség, a helyi biztonsági cégek nem szívesen vállalták ezt a munkát. A kamionok ki- és beléptetése volt a dolgunk, illetve, ha esetleg volt a raktérben migráns, akkor azoknak a leszedése.

Nagyjából 2 hete lehettünk ott mikor egyik éjjel arra lettem figyelmes, hogy a telep bejáratánál pár migráns sétál és arra bíztatnak minket, hogy aludjunk és ne foglalkozzunk velük. Mikor, persze ez nem sikerült nekik már 30-40 fiatal férfi tért vissza és állt a kapuban. Mikor felszólítottuk őket a távozásra, akkor katonásan viselkedtek alakzatba álltak és elindultak a telep hátulja felé, ahol akkor már legalább 80 férfi tartózkodott.

Egyszerre elkezdték rángatni a kerítést és mikor ez a terv nem sikerült a kerítés tetején levő gyodára (gyalogsági drótakadály) kabátot dobtak és több ponton próbáltak bejutni.

Tömegoszlató gázsprayt használtunk és gumibottal védtük magunkat. Négyen voltunk őrök és még 2 egri kamionos segített nekünk, illetve volt még egy német juhász (Oszi), aki erősítette csapatunk. Miután visszavertük a támadást távolabbról vasúti köveket dobáltak ránk majd elmentek. Természetesen kihívtuk a rendőrséget, akik kb. 1-2 óra elteltével meg is érkeztek (4 rendőr!). Miután elmondtuk a történteket azt mondták jól csináltuk így tovább, nekik is van dolguk mert 1.500 migráns tört be a Csalagútba…

– Így, hogy első kézből megismerted a „menekülteket” mit gondolsz hazánkban is kialakulhat hasonlóan helyzet? Elég a déli határunkon felállított kerítés és rendőrségi jelenlét?

– Úgy érzem, hogy ha esetleg gyengülne a határ védelme minden esély meglenne rá! 2015-ben Győr megkapta a menekülteket. A Vámosszabadin lévő tábor miatt itt is volt gond velük bőven. Például játszótér homokozójába végezték a dolgukat és személyesen ismerem azt az anyukát, akit a kisgyermekével zaklattak egy győri bevásárlóközpontban. Hozzáteszem, hogy a Vámosszabadin lévő táborban még mindig 30-40 migráns van.

Bízom a déli határon levő hazafiakban, abban, hogy védik hazánkat rendületlenül! És persze a rendőrség, honvédség munkájában, hogy ha kell az ország több pontján is teszik majd a dolgukat!

unnamed (3)

– Nemrég kerültél be a Győri Klánnal a Betyársereg nagy családjába. Leírnád nekünk, hogy pontosan, hogyan történik egy ilyen csatlakozás? Milyen követelményeknek kell megfelelnetek és milyen folyamaton kell végig mennetek, hogy taggá válhassatok?

– Óriási megtiszteltetés számomra, hogy lehetőséget kaptam a Győri Klán megállapításra.

Egy nagyon jó barátom segítségével ismertem meg Tyirityán Zsoltot, egy hosszabb szervezés után pedig elmentünk Gyulára és hosszas beszélgetés után megkaptam a lehetőséget a Győri Klán megalapítására. Baráti társaság voltunk a klán megalapítása előtt is.

Büszkén mondhatom, hogy mindenkinek élete része a sport és csapatunk tagjai kiváló hazafiak!

unnamed (4)

Úgy érzem, hogy a Betyárseregre szükség van! Itt kiváló hazafiak normális emberi értékeket képviselnek, amire ennek a romlásban levő világnak nagy szüksége van. A jövő nemzedéknek a normális érték ne a drog és a pride legyen hanem a sport, a család és a haza szeretete.

Bízom benne, hogy a mi klánunk erősíteni fogja ezt a remek és nagy családot!

(Betyársereg)