Kőkupac helyett Erőd

A HVIM egy nagyon is élő szervezet, a Kárpát-medence egyik legaktívabb valódi jobboldali szereplője, amely egészen az utóbbi időkig is képes volt akár a közvéleményt és a nagypolitikát is befolyásolni. Így nem meglepő, hogy az utóbbi években is rengetegen szerettek volna csatlakozni hozzánk, sokszor hetente beszélgettünk a tagjelöltekkel. Mégsem lettünk sokkal többen. Hogy miért, arra talán az alábbi írás is választ tud nyújtani.

A legtöbben hatalmas lelkesedéssel jöttek közénk. Nagy lelkesedés, tettrekészség, lehetőleg azonnal és gyorsan változtassuk meg a világot. Talán a felgyorsult létezés hatása, hogy mindent gyorsan, lehetőleg azonnal akarnak, vagy még az előtt. És ha ez nem így történik, akkor már felesleges is folytatni meglátásuk szerint. Mi azonban, akik valóban az életünket tettük fel erre a harcra, egész egyszerűen nem követhetjük ezt az utat. Az alábbi két példa talán érzékletesen szemlélteti, hogy miért, illetve hogy mi hogyan gondolkodunk.
DSC_0692(2) ()

Ha van több tonna köved, minimális rendezettséggel egymásra hányod őket, akkor rövid idő alatt egy akár barikádként vagy más akadályként használható építményed lesz. De akkor sem lesz vár, ha zászlót tűzöl a tetejére. Ha viszont a köveket tervezetten, apránként helyezed egymásra, akár bevehetetlen erődöt is építhetsz. Nekünk az utóbbit kell elérnünk, ezért pedig hajlandónak kell lennünk egyesével egymásra helyezni a köveket, persze csak az alapok kiásása után.

Vagy ott a víz. Lehet hirtelen, nagy erővel hatalmas területet elárasztani. Azonban ez megreked, nem tud terjeszkedni, és vagy az előre tudható keretek közötti szinten tudja tartani magát, vagy szépen lassan visszahúzódik és végleg kiszárad. Azonban lehet olyan is, mint a folyó, amely egy alig észrevehető kis forrásból táplálkozva hosszú évezredek alatt győzi le az elé tornyosuló hegyeket, akadályokat, összegyűjtve sok más kis folyamot, míg a végére egy hatalmas rendszerré épülve határozza meg a körülötte lévő világot, és alakít ki csodálatos környezetet ott, ahol elhalad.
AdobePhotoshopExpress_e73a38fd37014dbb8e5b187e7ec703cb

Nekünk nincs szükségünk használhatatlan, vagy alig használható kőkupacokra, sem nagy kiterjedésű állóvízre, így olyanok sem kellenek, akik csak ezekben tudnak gondolkozni. Nekünk azok kellenek, akik az alapok mélyre ásása közben a magasra törő tornyokat látják. Nekünk azok kellenek, akik hajlandóak türelmesen, apránként várakat építeni, és akik hajlandóak szívós, kitartó munkával legyőzni az eléjük magasodó hegyeket, akadályokat, hogy így határozzák meg az általuk érintett világot!

AdobePhotoshopExpress_fd2d3db902f14b7ba8a80b0114115e90

 – Lipták Tamás, HVIM Pest megyei vezető –

(Pest.HVIM.hu)