A pártpolitika (ismét) bemocskolná a kitörő hősök emlékét

A Demokratikus Koalíció (DK) egy tegnapi (2017.02.12.) közleményében azt állította, hogy a Becsület Napja megemlékezésen “…a felvonulók nem csak a karszalagjaikon viseltek horogkeresztet, hanem egy náci zászlót is felhúztak egy villanyoszlopra…”.

A megemlékezésen semmilyen formában nem voltak láthatóak tiltott önkényuralmi jelképek. Ezt a tényt mind a helyszínen szolgálatot teljesítő rendőri erők, mind a sajtó képviselői alátámaszthatják.

Meglepőnek ugyan nem, de felháborítónak tartjuk, hogy a pártpolitika perifériájára sodródott DK ilyen eszközökkel kíván a híradásokba kerülni. Azt javasoljuk nekik, hogy egy méltóságteljes megemlékezés szervezőinek zaklatása helyett inkább azzal foglalkozzanak, hogy VIII. kerületi jelöltjük, Pityinger “Dopeman” László “előadóművészi” tevékenysége nyomán hány fiatal választotta az önpusztítás, vagy egyenesen a bűnözés útját.

A DK közleménye azt is tartalmazza, hogy 600 fő volt jelen a rendezvényen. A párt sajtóosztályán összekeverhettek néhány papírt, és szavazóik összlétszámát tüntették fel a közleményben. 800 és 900 fő közé tehető a megemlékezők létszáma, akik fegyelmezett és méltóságteljes módon hajtottak fejet a Kitörés hősei előtt.

(Becsület Napja Szervezők – Mi Magunk – SZKR)