A Hungarica Felvidékre látogat

A HVIM szervezésében, november 26-án, Dunaszerdahelyen igen komoly koncertre kerül sor.

A nemzeti rock egyik zászlóshajója, a méltán ismert Hungarica zenekar meghívásunkra az első felvidéki koncertjére készül a dunaszerdahelyi Zerda 1250 Pubban. Az akusztikus est november 26-án kerül megrendezésre, a DAC-Nagymihály meccs után este 7 órakor. A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várunk.

A zenekar 2006-ban alakult, a Moby Dick két tagjából, Mentes Norbertből és Hoffer Péterből, a szövegíró Pusztai Zoltán lett. Az első dalokat még a világhírű Ignite énekese, Téglási Zoltán énekelte fel, az Emlékezz című 56-os dalukat pedig Nagy Feró. Később állandó énekest kerestek, s találták meg a Romantikus Erőszak frontemberében, Sziva Balázs személyében. Az első albumjuk címe Nem keresek új hazát volt, amellyel egy csapásra országos hírnévre tettek szert. Ezt fokozta a következő évben kiadott Demokratúra album. A zenekar több tagcserén is átesett, többek között énekest is „váltottak”, 5 éve már a marosvásárhelyi születésű Fábián Zoltán áll a mikrofon mögött.

A Hungaricára már lassan úgy is tekinthetünk, mint a lengyel és a magyar nép közös zenekarára. Az idén kiadott, Haza és hűség c. albumjuk 2 két nyelven jelent meg, magyarul és lengyelül. Minden évben több lengyelországi koncertjük is van, az ottani testvéreink nagyon szívesen látják őket.

(http://hvim-felvidek.hu)