Debrecenben tilos a feminizmusról beszélni

Az Identitárius Egyetemisták Szövetsége Debrecenben szeretett volna előadást szervezni, melynek témája a feminizmus kritikája lett volna. Úgy tűnik azonban, hogy a városban átmenetileg (?) megszűnt a véleményszabadság.

Ismét tanúbizonyságot nyert az a megállapítás, miszerint a politikai korrektség a liberalizmust szolgálva mára a szabadság, de leginkább a véleménynyilvánítás első számú ellenségévé vált. Debrecenben ugyanis – miután nem engedték az egyetemi karokon, hogy az integrációs problémákról beszéljünk, arra hivatkozva, hogy az előadásunk nem tűnik politika- és ideológiamentesnek – most ismét próbálják elnyomni a hangunkat.
 
Budaházy Edda Az öngyilkos feminizmus című előadásához – mint ahogy az eddigi rendezvényeinkhez is – a Tóth Árpád Gimnáziumban (TÁG) foglaltunk termet. Azonban ma délelőtt kaptuk az értesítést, hogy ezt az előadást nem hogy a TÁG-ban, de semmilyen középiskolai oktatási intézményben nem tarthatjuk meg (!) – ergo megakarva hiúsítani az előadást – mivel az Öngyilkos feminizmushoz, mint témához, nem adják a nevüket (bezzeg Gulyás Márton szélsőliberális politikai aktivista meghívása a Debreceni Egyetemre már nem számít “politika- és ideológiamentesnek”, ami az oktatási rendszer semlegességét illeti – a szerkesztő).
 
Nos, lássuk a tényeket: Gyakorlatilag nincsen olyan oktatási intézményrendszer Debrecenben, ahol megtarthatnánk az előadást. Feltenném tehát a kérdést: addig tart a szólás- és véleményszabadság, amíg a liberális korszellem uralkodó dogmáit meg nem kérdőjelezzük? Amíg liberális hallgatótársaink a véleményszabadság nevében gyűlölködőnek, intoleránsnak, szexistának, fasisztának stb. bélyegeznek minket, addig a valóságban ők azok akik nem tűrnek meg semmilyen ellenvéleményt és kizárnak mindennemű párbeszédet!
 
Napjainkban a liberális demokrácia szellemi és erkölcsi alapjait nem lehet megkérdőjelezni, különben te magad válsz a “szabadság” első számú ellenségévé (“nincs szabadság, a szabadság ellenségeinek”). A tolerancia és a szólásszabadság eszménye nekik addig tart, amíg az elhangzott vélemények a saját ideológiájukat támasztják alá és azok a liberalizmus szolgálatában állnak. Voltaire “nem egyezem veled semmiben, de meghalnék azért, hogy elmondhasd a véleményed” elve már a múlté (bár már maga Voltaire sem volt következetes ehhez – a szerk.).
 
Nos, a mi álláspontunkat a feminizmusról az oktatásban teret nyerő liberális véleménydiktatúrának köszönhetően már nem mondhatjuk el. De egy biztos:
 
A mi hangunkat nem lehet elnyomni! Hamarosan reagálni fogunk.

 
Kis Árpád, debreceni területi vezető – Identitárius Egyetemisták Szövetsége 

(Identitesz – SZKR) 

Az Identitesz Facebook oldala ide, a debreceni csoport oldala pedig ide kattintva érhető el.