Vármegyések akciója a Nagy Ignác utcai börtön előtt (videó)

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) tegnap este egy rövid flashmobbal tiltakozott a Hunnia per vádlottjainak ismételt bebörtönzése ellen.

Esti órákban mintegy hatvan vármegyés gyűlt össze a Kárpát-medence minden szegletéből Budapesten, hogy a Nagy Ignác utcai börtön előtt adjanak hangot felháborodásuknak, amiért a Hunnia per azon vádlottjait, akik eddig házi őrizetben várták ügyük másodfokú tárgyalássorozatának megkezdését ismét előzetes letartóztatásba kerültek.

“Felháborító, hogy a hatalom 2006 után tíz évvel tulajdonképpen semmit nem tud felmutatni az úgynevezett elszámoltatás kapcsán, és mindeközben olyan hazafiaknak és családjaiknak teszik tönkre az életét, akikről nem sikerült bebizonyítani, hogy bármit megtettek, amit a terhükre kívánnak róni.” – írta meg nekünk a HVIM.

Érdekesség a villámakció kapcsán, hogy az Arany János utcai metrókijárattól, a mellékutcában, ahol gyülekeztek a vármegyések, egészen a Nagy Ignác utcáig folyamatosan tapasztalták, hogy civil ruhás rendőrök figyelik minden léptüket. Incze Béla Pest megyei vezető elmondta portálunknak, hogy a találkozó előtt 15 perccel kapták csak meg a tagok a címet, ahol gyülekezniük kellett, így egészen biztos, hogy minimum egy vármegyést megfigyeltek. A kérdés csak az, hogy volt-e erre engedélye bármilyen szakszolgálatnak, ugyanis folyamatban lévő nyomozás hiányában ilyet nem lehetne megtenni.

A vármegyések a Nagy Ignác utcai akció után a Romantikus Erőszak koncertjén is kifeszítették transzparensüket.
14875086_462848127172564_1419755673_n (clicks: 22)

(Mi Magunk – SZKR)