Farkasok: együttműködünk a hatóságokkal, de…

De visszautasítják a szélsőséges jelzőt, és hogy politikai játszmákhoz használják fel őket. Barcsa-Turner Gábor, a Farkasok vezetője közzéteszi a birtokában lévő eszközök tanúsítványait, hogy ezzel is megelőzze a médiahisztériát. A Fidesz a Teréz Körúti robbantás és a bőnyi tragédia kapcsán leszámolna a “szélsőséges félkatonai szervezetekkel”, ezért a Farkasok közleményt adott ki.

Közleményünk a “szélsőséges félkatonai szervezetek” körüli hisztéria kapcsán:
A Farkasok nevű airsoft, katonai hagyományőrző és ifjúságképző csoport nem vall szélsőséges ideológiákat, eszméket, az ilyesfajta médiadémonizációt visszautasítjuk. Szervezetünk nem foglalt és foglal állást semmilyen módon aktuálpolitikai, pártpolitikai kérdésekben, tagjaitól a becsületes, normalitást képviselő életvitelt, a devianciák elutasítását követeli meg pusztán.

Kijelenthetjük, hogy amíg mi nem foglalkozunk az aktuál- és pártpolitikával, addig a pártok előszeretettel foglalkoznak velünk, megpróbálván minket felhasználni kicsinyes politikai játszmáikhoz.

Tagjaink nem politikai alapon szerveződnek, hanem bajtársi, baráti közösséget alkotnak, a politika nem játszik szerepet a szervezetünk életében, és szeretnénk, ha ez így is maradna.

Képzéseink célja bizonyos gyakorlati ismeretek átadásán túl a törvények betartásával, főleg az emberi jellem fejlesztése, a közösségépítés, a szabadidő értelmes és hasznos eltöltése.
Bővebben, korábbi cikkünk itt.

Visszautasítunk minden vádat, ami alapján minket szélsőséges, neonáci, nyilas stb. jelzőkkel illetnek. Az tény, hogy tagságunk egy része vállal bizonyos közéleti szerepet, és egyesével megvizsgálva őket, nyilvánvalóan van véleményük a minket körülvevő világról, de ennek alapján nem lehet – maximum a Habony-műveknél -, messzemenő következtetéseket levonni a szervezetünk egészéről.

Az ellenünk irányuló esetleges házkutatásokat, bárminemű eljárást politikai indíttatásúnak tekintjük! Szervezetünk nem sértett soha, semmilyen törvényt, mindig a jogszabályok maximális betartásával működtünk.

Felháborítónak tartjuk, hogy a politikai motiváció nélküli, homályos Teréz Körúti robbantással kapcsolatba hozzanak minket, vagy bárkit az úgynevezett nemzeti radikális oldalon. Felháborítónak tartjuk, hogy a zavaros történetű bőnyi tragédia nyomán kollektív büntetésben részesítsék az úgynevezett “szélsőjobboldalinak” kikiáltott szervezeteket. A politikai hangulatkeltés és bosszúhadjárat helyett inkább tisztázni kellene a tragédia részleteit, hiszen az elmondásokból ma már tudjuk, hogy a rendőrhatóság hibái is hozzájárultak a sajnálatos eseményekhez. Véleményünk szerint nem az eszmei, ideológiai háttér dominált Gy. István tetténél, hanem sokkal inkább a személyes jelleme, az idős kora, vehemenciája, a jogos vagy jogtalan felindultsága, és az ebből fakadó rossz reakciója. Gy. István évek óta visszahúzódóan élt, a saját szervezetével sem tartotta már a kapcsolatot. A Farkasok sem az egységes, sem a jelenlegi MNA-szervezetekkel nem tart és tartott fent semmilyen kapcsolatot.

Természetesen, ha bárminemű eljárás, házkutatás következne be tagjainkkal szemben, akkor készségesen állunk a nyomozóhatóság szolgálatára, amennyiben a jogszabályokat maximálisan betartva járnak el ők is. Tagjainkat felkérjük, hogy amennyiben bármilyen intézkedést foganatosítanak velük szembe, úgy kamerázzák, hangfelvevővel rögzítsék folyamatosan az eseményeket, és működjünk együtt a hatóságokkal teljes mértékben.

Mivel a médiaszenzáció a lényeg, így megelőzzük a “fegyverarzenált foglaltak le” típusú híradásokat azzal, hogy a Farkasok vezetőjének, Barcsa-Turner Gábornak a birtokában lévő fegyverek és önvédelmi eszközök papírjait bemutatjuk bizonyos kitakarásokkal. Barcsa-Turnernek, mint sportlövőnek van éles lőfegyver a birtokában, tekintve, hogy talán egy jogállamban, aki teljesíti a törvényi feltételeket, azzal nem képeznek kivételt eszmei, ideológiai alapon. Barcsa-Turner Gábor büntetlen előéletű és mindenféle szigorú feltételeknek megfelel, ebből is látszik, hogy a társadalomra nem lehet veszélyes…

A Farkasok tagjainál lévő eszközök mindegyike a jogszabályoknak megfelelően hatástalanított fegyver, vagy airsoft sporteszköz. Sajnáljuk, hogy olyan szinten van Magyarországon jelenleg a fegyverkultúra, hogy egy műanyag, fegyvernek látszó tárggyal is lehet riogatni a lakosságot. Reméljük, hogy eljön majd egy olyan kor, ahol a hazájukat szerető, önképzést szervező fiatalokat nem üldözi az állam, hanem megbecsüli őket.

Csatolva:
-Fegyvertartási engedély – CZ-75 sportcélú maroklőfegyver bejegyezésével.
-Fegyverviselési engedély Pa-63 gáz-riasztó eszközre.
-Gumilövedékes, otthonvédelmi fegyver tanúsítványa.

fegyver_tartasifegyver_pa63_viselesiengedely fegyver_gumilovedekes

Farkasok, 2016.10.30.

A bejegyzés eredetije.

(Szent Korona Rádió)