Sopronban tartott nagy sikerű előadást Tyirityán Zsolt

Nem várt érdeklődéssel tartotta meg Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője a soproni előadását.

A HVIM szervezésében, október 15-én Sopronban Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetőjének előadását hallgathatták meg a nyugat-magyarországi érdeklődők.

Ismerve a helyi viszonyokat nem számítottunk nagy létszámra, de rendezvényünk mégis teltházas lett. Nem véletlenül, hiszen nem a szokásos mindenkinek megfelelni akaró kampánybeszéd várt ránk, hanem végre egy őszinte és hiteles előadó osztotta meg velünk gondolatait, olykor akár olyan kérdésekről is, amelyeket más ügyesen kikerülne.

tyirityan2 (clicks: 26)

 

Hallhattunk a Betyársereg megalakulásáról, létrejöttének kiváltó okairól, életre hívójáról, valamint arról is, hogy mi módon mozgatható évek óta ezeknek az egyenként is tekintélyt parancsoló válogatott harcosoknak a csoportja. Fontos, hogy egy szervezetet olyan emberek irányítsanak, akiknek van tekintélyük és alkalmasságuk. Nem lehetnek önjelölt vezetők és anarchiába taszitó tagok sem, mert sok ilyen szervezet eltűnt a nemzeti palettáról.

Szó volt az egyén harcáról is. Aki nem tud kiállni önmagáért, családjáért, az a hazájáért sem tud. A cigány-magyar együttélés legnagyobb gátjai a jogvédő szervezetek, akik csak a jogaikat ismertetik a cigánysággal, kötelességeiket nem – hangzott a következtetés ebben a problémakörben.

A világot, Európát fenyegető kihívások mellett szó esett pátriánkat érintő veszélyekről is, amelyeknek elhárításánál seregünk is kellően kiveszi a részét, védi azok életterét, akik élni akarnak – fejtette ki Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője, mintegy 45-50 fő előtt.

Az előadás után koncertek sorozata (Boxers, Hunor, MP40, RPG) és hajnalig tartó baráti beszélgetés következett, melynek köszönhetően nyugaton is bővült a betyárok száma. tyirityan1 (clicks: 51)

(Betyársereg – Szent Korona Rádió)