(Videó!) Machetével gyilkolt egy szír migráns Németországban

Machetével támadt egy szír migráns több emberre Németország Baden-Württemberg tartomány Reutlingen városának központjában. Egy nőt megölt, majd másik két embert megsebesített. Az ámokfutást egy arra közlekedő BMW-s állította meg, aki szándékosan elgázolta a gyilkost, hogy másban ne tehessen kárt.

 

 

A Baden-Württemberg tartományi város rendőrsége közölte: vasárnap délután 16.30 körül több riasztást kaptak arról, hogy a buszpályaudvar közelében egy férfi vitába keveredett egy nővel és megsebesítette egy bozótvágó késsel.

A nő belehalt sérüléseibe. A támadó megsebesített még egy nőt és egy férfit is. A helyszínre kiérkező rendőrök őrizetbe vették. Megállapították, hogy egy 21 éves szíriai menedékkérőről van szó, aki már ismert volt a hatóságok előtt.

A halálos áldozat egy gyorsbüfé munkatársa, a sebesültek járókelők. A vérfürdő miatt pánik tört ki.

A szír férfi ugyanott dolgozott, mint a nő, hónapokkal korábban szeretett bele. Egyik kollégájuk azt mondta, a nő lengyel volt, a szír férfit pedig barátságos emberként ismerte meg. A kolléga szerint másfél évvel ezelőtt érkezett egyedül Szíriából.

368E6E2100000578-3705823-The_attack_happened_in_Reutlingen_south_west_Germany_close_to_th-a-47_1469380764003 (clicks: 15)

Szándékosan elgázolták

A Bild egy szemtanútól úgy értesült, a támadó teljesen magánkívül volt, még egy járőrkocsinak is utánaszaladt, késével parkoló autókat csapkodott, volt olyan, amelyiknek betörte az ablakát.A támadót végül egy BMW-s szándékosan elgázolta, a férfi ezután a földön maradt, nem mozdult.

A lap úgy tudja, a volán mögött a 22 éves Alper K. ült, egy helyi giroszos tulajdonosának fia. A lap szerint neki köszönhető, hogy a tettes nem tudott több embert megsebesíteni.

Elszállítják a szír migráns áldozatát:

Letartóztatják a gázolástól elkábult férfit:


A támadó a következő áldozata felé veszi az irányt:


 

Egyre több az utcai támadás

Alig két nap alatt ez a második halálos utcai támadás Németországban. Péntek este Münchenben kilenc embert agyonlőtt egy 18 éves német-iráni kettős állampolgár, majd végzett magával. A nyomozás első megállapításai szerint ámokfutó volt, tettének nincsenek politikai vonatkozásai.

Mindazonáltal megerősítést nyert, hogy vonzódott korábbi ámokfutásos bűncselekményekhez, így például foglalkozott a norvég Anders Behring Breivik 77 halálos áldozatot követelő ámokfutásával is, és éppen annak ötödik évfordulóján, pénteken hajtotta végre saját vérengzését Münchenben.

(Idegen áradat-SZKR)