Izrael nekiment a Facebooknak

A közösségi oldalak, köztük a Facebook tehető felelőssé az Izrael elleni erőszak fokozódásáért – vélekedett a zsidó állam belbiztonsági minisztere a helyi média vasárnapi tájékoztatása szerint.

Gilád Erdán úgy látja, hogy a Facebook az Izrael elleni uszítás egyik platformja. A tárcavezető azt mondta, hogy a közösségi oldalból egy “szörnyszülött” lett az Iszlám Állam nevű terror szervezet felemelkedése és a terrorizmus erősödése óta.

Erdán egyúttal azzal vádolta a Facebook alapítóját, Mark Zuckerberget, hogy részben az ő kezéhez tapad azoknak az izraelieknek a vére, akik az utóbbi időszak erőszakhullámának áldozataivá váltak.

Ugyanakkor, egészen biztosan nincs problémája azzal, amikor   hazafias oldalakat, eseményeket tiltanak le, csak mert egy ország hazafias tábora szeretne szót emelni hazájuk legnagyobb tragédiájával kapcsolatban. – A szerk.

Az izraeli tárcavezető szavaira reagálva a Facebook héber nyelven írt – és a The Times of Israel napilap által ismertetett – üzenetében visszautasította a vádakat.

Az általunk kínált felületen nincs helyük az erőszakot szító tartalmaknak, a közvetlen fenyegetéseknek, a terrornak vagy a szóbeli túlkapásoknak. Egy sor világos iránymutatásunk van, amely segít eligazodni az embereknek abban, mi az, ami megengedett a Facebookon.

– olvasható a közösségi oldal közleményében.

Mi csak egy kávét kérünk 😉

(Híradó-Szent Korona Rádió)