Így üzen a Fidesz Brüsszelnek – befogadóállomást is nyitnak Kiskunhalason

Pénteken megkezdi működését egy kétszáz férőhelyes ideiglenes befogadóállomás a kiskunhalasi volt laktanya területén, a menekültügyi őrzött befogadóközponttól elválasztva – közölte Belügyminisztérium (BM) csütörtökön az MTI-vel.

Minden nyitott befogadóintézményre ugyanazok a szabályok vonatkoznak: a menedékkérők napközben a házirendben foglaltak szerint elhagyhatják az intézményt – írta a BM, egyúttal kiemelte: “Kiskunhalason a rendőrség fenntartja a közrendet és a közbiztonságot”.

A minisztérium hozzátette: az intézmény megnyitására azért van szükség, mert “Brüsszel elhibázott bevándorláspolitikája miatt” a migrációs nyomás továbbra is jelentős. Európába idén már 230 ezer bevándorló érkezett, Magyarországon 22 ezer fölé emelkedett a beadott menedékkérelmek száma.

Tehát, még véletlenül sem a kormány álintézkedései és parasztvakításai miatt van szükség erre. A totális határzár és a zéró tolerancia lehetne megoldás az illegális bevándorlás kérdésében, nem egy újabb befogadóközpont. Brüsszel politikájával takarózni elég átlátszó annak tükrében, hogy Brüsszel nagyon is érdekelt Európa idegenekkel való elárasztásában.

A Magyarországon beadott menedékjog iránti kérelmek közül több mint 5100-at a tranzitzónákban nyújtottak be. E menedékkérők közül több mint 4600, “sérülékeny csoporthoz” tartozó embert – köztük kisgyermekes családokat, idős, illetve beteg embereket – szállítottak át valamelyik befogadóintézménybe. Esetükben ugyanis – mint írták – nem alkalmazható a határon lefolytatott eljárás.

A BM tájékoztatásában kitért arra is, “közismert”, hogy a menedékkérők döntő többsége a menekültügyi eljárás alatt ismeretlen helyre távozik.

Ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy az illegális határátlépés vagy egyéb büntető-, illetve szabálysértési eljárás alatt álló menedékkérők egy részét menekültügyi őrzött befogadóközpontban helyezik el, főként azokat a kérelmezőket, akik korábban már visszaéltek a menekültügyi intézménnyel vagy esetükben szigorúbb ellenőrzés szükséges.

(MTI nyomán-Idegen áradat-SZKR)