(Videó+galéria) Embercsempészt fogtak Hegyeshalomnál – huszonkét migráns volt az autóban

Elfogtak egy embercsempészt Hegyeshalomnál hétfő hajnalban, a marokkói férfi huszonkét külföldit akart illegálisan Ausztriába juttatni.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Határrendészeti Osztály járőrei 2016. június 27-én 6 óra 55 perckor egy Mercedes típusú gépjármű vezetőjét és az abban utazókat akarták ellenőrizni az 1-es számú főúton, a hegyeshalmi határátlépési pont közelében.

Az autó sofőrje a rendőröket látva hirtelen megállt, kinyitotta a gépkocsi csomagterét, majd onnan körülbelül 20 migráns személlyel együtt elfutott a közeli erdő, illetve az államhatár irányába. A járőrök nyomkövető kutyával terepkutatást végeztek és az erdőben rövid idő alatt elfogták a gépkocsi sofőrjét – B. A. 31 éves marokkói állampolgárt -, valamint egy afgán és két iráni személyt.


Az elfogott külföldieket a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, ahol a nyomozók a 31 éves marokkói férfit – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt.

A magyar rendőrök a történteket követően értesítették az osztrák hatóságokat, akik az államhatár közelében elfogták az autóból elfutott további 19 külföldit is.

(Idegen áradat-SZKR)