(Videó!) “Iszlám Állam, merre vagy?” – verekedéssel indult a foci EB

Rohamrendőrök könnygázzal fékezték meg a rendbontókat a régi kikötőnegyed egyik bárja előtt, ahol angol szurkolók helybéliekkel keveredtek összetűzésbe Marseille-ben 2016. június 10-én hajnalban. Az incidens során két angol szurkoló és négy rendőr megsérült.

 

 

Angol és orosz szurkolók csaptak össze csütörtökön éjszaka Marseille-ben, a rendőrség könnygáz bevetésével tudott rendet tenni.

Szemtanúk szerint a botrány a dél-francia város régi kikötőnegyedének egyik bárja előtt történt, s a készenléti rendőrök hamar véget vetettek a mintegy 200 drukker verekedésének. A helyszínre éjfél után érkeztek ki a mentők, ugyanakkor a rendőrség sérültekről nem tett említést, csak annyit közölt, hogy két embert vett őrizetbe.

Rohamrendőrök a régi kikötőnegyed egyik bárja előtt, ahol angol szurkolók helybéliekkel keveredtek összetűzésbe Marseille-ben 2016. június 10-én hajnalban. | MTI/AP/Darko Bandic
(clicks: 17) Rohamrendőrök a régi kikötőnegyed egyik bárja előtt, ahol angol szurkolók helybéliekkel keveredtek összetűzésbe Marseille-ben 2016. június 10-én hajnalban. | MTI/AP/Darko Bandic

 

Az angolok a helybéliekkel is összetűzésbe keveredtek, mivel ugyancsak a régi kikötőben a brit és ír kocsmák előtt olyan gúnydalokat énekeltek, mint “Iszlám Állam, merre vagy?” – utalva ezzel a tavaly november 13-án Párizs több pontján történt terrortámadásokra. Az incidens során két angol szurkoló és négy rendőr megsérült.

Rohamrendőrök a régi kikötőnegyed egyik bárja előtt, ahol angol szurkolók helybéliekkel keveredtek összetűzésbe Marseille-ben. MTI/AP/Darko Bandic (clicks: 2)

A 130 ember életét követelő párizsi robbantások és lövöldözések óta Franciaországban rendkívüli állapot van érvényben. A merényleteket az Iszlám állam nevű terrorszervezet követte el.

m4 (clicks: 14)

Az angol futballszurkolók már az 1998-as világbajnokság alatt is okoztak botrányt Marseille-ben, akkor is a helyi lakosokkal keveredtek összetűzésbe.

m5 (clicks: 14)

Az angol és orosz csapat szombaton este 21 órakor játszik egymással a B csoport első fordulójában.

(boon.hu-Idegen áradat-SZKR)