Megúszhatja a gyilkosságot a négyéves kislányt lefejező dada

Minden jel arra mutat, hogy nem fogják gyilkosságért a bíróság elé állítani azt az üzbég dadát, aki még márciusban meggyilkolt és lefejezett egy gondjaira bízott négyéves kislányt, majd a gyermek fejét mutogatva az utcán üvöltözött.

 

Nem lesz bírósági per a négyéves moszkvai kislány meggyilkolásából és lefejezéséből – állítja az Express brit lap a nyomozáshoz közeli forrásra hivatkozva.

Információik szerint az ügyészek a jövő héten kapják meg a 38 éves Gülcsehra Bobokulova mentális állapotáról szóló jelentést, melyben elmeháborodottnak fogják nyilvánítani a magát bűnösnek valló nőt, akit az orvosi vizsgálat tükrében már nem vádolhatnak gyilkossággal.

Ha a bíróság mégis bűnösnek találja és kizárja a mentális problémákat, 25 évig terjedő szabadságvesztést kaphat.

Szíria bombázásáért akart bosszút állni

A 38 éves üzbegisztáni nő azt mondta, Szíria orosz bombázásáért akart bosszút állni a rábízott kislány meggyilkolásával.
A négyéves kislány lefejezését Moszkvában azzal indokolta a gyermek dadája, Gülcsehra Bobokulova, hogy a gyilkossággal állt bosszút az orosz légierő szíriai bombázásaiért.

A Gazeta.ru orosz hírportál közlése szerint a 38 éves üzbegisztáni nő azt sérelmezte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök harci repülőgépekkel muzulmánok vérét ontja.

“Miért a muzulmánok? Miért bombáznak? Miért nem mond senki semmit? Ők is csak élni akarnak”– teszi fel a kérdéseket Bobokulova.

A Gazeta.ru korábban arról számolt be, hogy a gyilkossággal gyanúsított Bobokulova 62 éves édesapja bocsánatot kért lánya tettéért. A megölt és lefejezett kislány dadájaként dolgozó nő a bíróság előtt bevallotta, hogy már jó ideje tervezte a bűncselekményt, és megbánta tettét.

Arra a kérdésre, hogy bocsánatot akar-e kérni áldozatának szüleitől, azt mondta, hogy Allahon kívül senki mástól nem kér megbocsájtást.

Gülcsehra Bobokulova1 (clicks: 28)

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő figyelmeztetett, hogy nem lenne helyénvaló a gyilkosságot azonnal a terrorizmussal összefüggésbe hozni, mert a nyomozás még folyik. Hangsúlyozta, hogy nagyon úgy tűnik, a nő pszichésen zavart személyiség, kijelentéseit ennek figyelembevételével kell kezelni. Korábban Peszkov eltanácsolt mindenkit attól, hogy nemzetiségi kérdést csináljanak a tragédiából, különösen annak fényében, hogy Moszkva egy soknemzetiségű és sokvallású nagyváros.

 

A nyomozás megállapította, hogy Bobokulova megvárta, amíg négyéves áldozatának szülei és idősebb testvére elmennek otthonról, megölte a gyermeket, majd felgyújtotta a lakást. A dada később a gyermek levágott fejét az egyik kezében tartva az Oktyabrszkoje polje metróállomásnál üvöltözött, ahol a hatóságok őrizetbe vették.

Gülcsehra Bobokulova (clicks: 29)

Az ügyészség ugyanakkor feltételezi, hogy nem egyedül követte el a bűncselekményt, voltak felbujtói a rémtettnek. Az orosz hatóságok korábban azt közölték, hogy a nő nem beszámítható, mentálisan zavart személyiség.

(orientalista.hu-Oroszág a sajtó tükrében-Idegen áradat-SZKR)