Újabb fiatal titán a Betyársereg harcosai között – interjú ifj. Garaguly Pállal

Nemrég számoltunk be arról, hogy a  Ceglédi REBORNING Küzdősport Gálán a 18 éves ifj. Garaguly Pál kiütéssel győzte le ellenfelét. Ráadásul Pali élete első meccsén tudott, egy nála tapasztaltabb harcos ellen, győzni. Most megismerkedhetünk egy újabb betyár harcossal, aki előtt még sok-sok győzelem és siker áll. ifj. Garaguly Pállal beszélgettünk.

IMG_2932

Mióta sportolsz és milyen sportágakban próbáltad már ki magad?

Ezelőtt csak fociztam, aztán 2012-ben be indultam az MMA-val. A 2013-as Magyar Bajnokságon sikerült elérnem első győzelmemet, ott az ellenfél feladta a küzdelmet. Mivel nem volt meg a létszám, a helyi sportcsarnokban már nem edzhettünk tovább, így helyet kellett keresnünk magunknak. Most már második hónapja van ismételten MMA edzés, egy kisebb helyen.

Édesapád, a veterán harcos és kiváló sportoló Garaguly Pál, is részt vesz az edzésedben? Hogyan segíti a fejlődésedet?

Igen, apa valóban sokat segített és az Ő sikerei nagyon motiváltak engem. Remek birkózó múltja miatt, sokat tud nekem segíteni a földharcban. Az álló harcban még mindig nagyon durva reflexei vannak, jobbak nálam is, szóval előttem a példa és minden tiszteletem az övé.

Hogyan készültél a Ceglédi REBORNING Küzdősport Gálára? Valóban ez volt az első éles „bevetésed”, vagyis meccsed? 🙂

A versenyre egy jó két hetet edzettem keményebben. Hajdú Tomival az állóharcot nyomtuk. Edzésen pedig csak a földharccal foglalkoztunk.

Milyen volt a meccs pontosan? Milyen ellenfelet kaptál és hogy élted meg a sikert?

Hát a meccs az gyors volt. Minden úgy alakult, ahogy terveztem! Mindegy hogy fojtással vagy kiütéssel győzök, ahogy sikerül. Úgy léptem a ringbe, mintha az életem függne a győzelemtől. Csak a célra koncentráltam. Joci, az ellenfelem talán az egyik legjobb harcos Cegléden, de láttam, hogy nagyon bizonytalan. A lábát nem figyelte, szinte elém dobta a lehetőséget. De minden tiszteletem az övé.

ddddd

Fiatal korod ellenére, bátran mondhatjuk, hogy igazi ketrecharcos válhat belőled. Mik a jövőbeni céljaid?

Szeretnék még nagyobb sikereket elérni a jövőben. A célom a UFC (Ultimate Fighting Championship), de nagyon motiváló Brock Edward Lesnar amerikai profi birkózó, pankrátor munkája is. A cél a csillagos ég!

Mit gondolsz a Betyárseregről?

A Betyárseregről én azt mondom, hogy ez egy nagy család, kiváló emberekkel! Nagyon örültem neki hogy beléphettem, és annak is, hogy nem sokkal ezután megalakult a Túrkevei Klán is. Szívesen megyek minden rendezvényre és bármikor szívesen fogadjuk betyár testvéreinket.

(Betyársereg)