A migránsok “mindenre kaphatónak” tartják az európai nőket

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő személyes afganisztáni tapasztalatai szerint a mecsetekben eleve azt tanítják, hogy az európai nő prostituált, mindenre kapható. Azt pedig, hogy a mi kultúránk alapvetően más, mint az övéké – a nők nem burkában járnak, autót vezetnek, önálló életük lehet, a ranglétrán magasabban állhatnak, mint a férjük, egyszerűen nem tudják felfogni, olyan, mintha azt mondanánk nekik, „parti van a Holdon” – mondta a legújabb berlini molesztálásra utalva.

Korábban is előfordult már, hogy óvónőket igyekeztek törökül tanítani Németország azon területein, ahol nagyrészt török és kurd gyermekek járnak az oviba, a dolog azonban rendre rosszul sült el, a német szülők ugyanis azt vették észre, hogy a német gyerekek otthon is elkezdtek törökül beszélni velük – mondta a 180 percben Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő.

Nem akarnak “közösködni”

Ma Németországban körülbelül 10 millió legálisan érkezett migráns, vendégmunkás él, a nyelvet azonban többségük máig rosszul, makogva beszéli, és nem is igazán akarják megtanulni, nem nagyon akarnak az európaiakkal „közösködni”, megértetni velük magukat – tette hozzá a rendvédelmi szakember.

Lenéznek minket, mert keresztények vagyunk

Felidézte azt is, a nagyon sok német ismerőse közül eddig mindössze egy hívta meg őt vacsorára a ramadán után egy kis ünnepségre. Nem rasszizmusról van itt szó, inkább arról, hogy nem nagyon akarnak velünk érintkezni. Lenéznek minket, mert keresztények vagyunk, mert a kultúránk romlott, hiszen a lányaink kihívó miniszoknyában járnak, bikiniben mutogatják magukat a strandon, vagy kézen fogva sétálnak egy fiúval. – magyarázta. Nem véletlen – tette hozzá – hogy mindössze egyetlen bikulturális házasságról tud, ahol mindketten nyelvész professzorok voltak.

Civilizációk harca

Ez is gyökere lehet annak, ami Berlinben éppen a Kultúrák fesztiválján történt, amikor az arab férfiak rögtön nekiestek a brazil táncosnőknek – fűzte hozzá a rendvédelmi szakember a 180 percben. Itt valóban a huntingtoni „kultúrák harcáról”, összecsapásáról van szó, és Spöttle szerint az eddigi tapasztalatok szerint remény sincs a békés megoldásra, ez ugyanis a másik oldalról egy önként vállalt szegregáció.

“Karneval der Kulturen”

A német városokban szilveszterkor elkövetett csoportos szexuális zaklatásokhoz és rablásokhoz hasonló esetek történtek a hét végén Berlinben a kultúrák karneválján – jelentette hétfőn a Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiatársaság.

A beszámoló szerint eddig három nő tett feljelentést szexuális zaklatás miatt. A rendőrség arra kéri az esetleges további sértetteket, hogy jelentkezzenek.

Az első eset szombaton történt, a két áldozatot egy nagyobb csoport férfi körülvette és zaklatta, molesztálták őket és egyiküktől elvették mobiltelefonját.

Mire a rendőrök a helyszínre érkeztek, a csoport feloszlott, de három feltételezett elkövetőt – két török származású férfit és egy hontalan menekültet – sikerült elfogni, az áldozat pedig visszakapta mobiltelefonját.

A másik eset pénteken történt, a 16 éves áldozatot egy csoport férfi körbevette és zaklatta. Megpróbált kiszabadulni támadói gyűrűjéből, de nem sikerült, csak akkor, amikor egy férfi a segítségére sietett és megfenyegette a támadókat, hogy kihívja a rendőrséget. Az RBB szerint erről az esetről csak hétfőn szerzett tudomást a rendőrség, miután az áldozat a támadásról beszámolt az édesanyjának, aki feljelentést tett.

A Bild című lap az online kiadásában hétfőn azt írta, hogy szemtanúk szerint további csoportos szexuális zaklatások, rablások is történhettek a karneválon.

Meghalt az összevert fiú

A migráns hátterű fiatalok 15-16 évesen rendre kimaradnak az iskolából (16 éves kor után Németországban nincs tankötelezettség), bandáznak, a parkokban lógnak, ami már önmagában hatalmas biztonsági kockázat – magyarázta Spöttle. Emlékeztetett arra is, hogy most szombaton belehalt a sérüléseibe az a 17 éves német fiú, aki barátnőjével békésen sétált Bonnban, és a gyorsvasút pályaudvarán nagy valószínűséggel arab fialok verték össze őket. A biztonsági kamerák felvételein állítólag mindezt látni is, ám a bonni rendőrség, félve a szélsőjobb reakcióktól, hírzárlatot rendelt el – tette hozzá.

Biankó útlevelek

A kiszivárgott német adatok szerint közben pedig már 294 terroristagyanús személy van, 19 ellen vádat emeltek, 20 pedig már őrizetben is van. A felderítéshez hozzájárult az is, hogy a német titkosszolgálatoknak sikerült megszerezni azoknak a biankó útleveleknek a sorszámait, amelyeket annak idején a kormányépületeket elfoglaló Iszlám Állam állított ki – hívta fel a figyelmet a szakértő.

Nézünk „nagy szemekkel, mint egy cica”

Mi rendőrök ugyanakkor már régóta segélykérően, „nagy szemekkel, mint egy cica” nézünk a kormányokra, a politikusokra, mert a megoldás mégiscsak az ő kezükben van, és szükség is lenne rá, hiszen nagyon megnőtt a bűnözési arány: a német szövetségi nyomozóhivatal adatai szerint az idén január-márciusi időszakban regisztrált 70 ezer bűncselekmény 45 százalékát frissen érkezett migránsok követték el.

 

(hirado.hu-Idegen áradat-SZKR)