(Videó) Calais – a migránsok útzárat, a hatóság újabb kerítést épít

Az utóbbi hetekben ismét egyre több problémát okoz Calais-ban, az észak-franciaországi kikötővárosban, hogy továbbra is menekültek és migránsok próbálnak meg átjutni a csatorna túloldalára.

 

A segélyszervezetek szerint minél több akadályt állítanak átjutásuk elé, annál elszántabbá válnak az emberek.

A jelentős rendőri készültség ellenére a sátortáborban élő menekültek és migránsok egy része éjszakánként farönkökkel torlaszolja el a kikötőhöz vezető utat, hogy lassításra kényszerítse a teherautókat és megpróbáljon felkapaszkodni rájuk.

stream_img (clicks: 18)Miután a francia hatóságok konzultáltak brit kollégáikkal, úgy döntöttek, hogy kiterjesztik a már létező kerítésrendszert Calais-nál.

– Meg szeretnénk hosszabbítani a már létező kerítést 300 méterrel, és arra gondoltunk, hogy délen falat építünk – mondta Calais helyettes elöljárója.

A kerítésépítési munkálatokat májusban kezdik. Mivel az embercsempészek tarifája megnőtt, a kikötő pedig hermetikusan le van zárva, az egyetlen lehetőség a menekültek és migránsok számára a Nagy-Britanniába való átjutáshoz az, ha elbújnak a kompkikötő felé haladó teherautókban.

(euronews.com-Idegen áradat-SZKR)