Migránsok sátrain átgázolva szántotta fel termőföldjét egy görög gazda Idomeniben(+videó)

Elfogyott a türelme egy görög gazdának Idomeniben, aki hónapokig nézte, hogy egyre több sátrat állítanak fel földjén a migránsok. Traktorral hajtott a sátrak közé.

 

 

 

Lazarous Oulis földje pont a görög-macedón határnál helyezkedik el. Arra panaszkodott, hogy sürgősen fel kell szántania a földet a teheneinek, viszont jelenleg képtelen erre a sok felállított sátor miatt.

“El kell kezdenem a munkát, szántani kell. Nem mehetek más területére, a sajátomat kell megmunkálnom”

A férfi elmondta, hogy van egy saját kisvállalkozása, 70-80 borja, nekik is szükségük van az élelemre, ami a földön terem. Arra is panaszkodott, hogy ha nem változnak a körülmények, csődbe fog menni.

A férfi állítólag felajánlotta, hogy szívesen ad 1-2 hektárt a földjéből a menekülteknek, ahol egy-két nagyobb épületet is felhúzhatnak. Elmondása szerint senki sem figyelt rá.

Azt is elárulta, hogy neki nincs baja nincs a menekültcsaládokkal, sokszor a véletlen hozza, hogy ki a menekült és ki nem. Ha máshogy alakul az élete, lehet hogy ő is menekült lenne, de most a kötelességeire kell koncentrálnia.

A menekültek között többen megértik, miért ideges a gazda. Egyikük kifejtette, tudja, hogy ez a gazda földje, tehát ő mondhatja meg, hogy mit hogyan lehet csinálni. De hozzátette, tehetetlenek, mert idegen országban, idegen földön vannak.

 

Kövesse rovatunkat Facebookon is. Kattintson IDE!

(Híradó-Idegen áradat-SZKR)