Dér Zsolt és az igazság – válaszok a bulvár média hazugságaira

A Farkasok hisztéria tovább folytatódik. A Ripost nevű bulvár szennyoldal, úgy látszik nem generált elég nagy olvasottságot magának. A célkeresztjükbe ezúttal Dér Zsolt veterán katona került, aki most bepillantást enged a valóságba. 

bosznia4 (FILEminimizer)

A cikk rögtön a bevezetőben Rózsa-Flo­res Edu­ardo legjobb barátjaként, harcostársaként mutat be. Valóban ismerted Eduardot. Mennyire voltatok közeli kapcsolatban?

– 1991 őszén, mikor Vukovárba már nem lehetett megoldani bejuttatásom, felajánlották a Szentlászló védelmében való részvételt. Mivel egy ezeréves magyar faluról volt szó, így azonnal igent mondtam. Ekkor közölték, hogy egy félig magyar, félig bolíviai parancsnokom lesz. Ő volt Edu.
Az első nap megmentette az életemet, mikor kirugdosott az ágyból és nem sokkal távozásunk után egy aknavető gránáttal szétlőtték a szobánkat, majd egy másikkal az udvarunkon álló mentőt is.
A harcok befejeződése után Budapesten is tartottuk a kapcsolatot, mely mondhatni bajtársias volt, de mentalitásunk és világnézetünk különbözősége miatt sok vitánk volt, mely a szerbiai NATO bombázások alatt a kölcsönös tisztelet mellett ellaposodott. Ezek után már csak Bolíviába indulása előtt írt egy e-mailt, hogy csatlakozzak hozzá, melyet visszautasítottam.

IMG_0003
Rózsa-Flo­res Edu­ardo

Ez talán vicces lesz, de ez is megjelent a cikkben. Mesélj arról, hogy hogyan lettél Magyarország egyik legnagyobb robbanóanyag-specialistája? 😀

– Úgy, hogy bemondták a hírekben. 🙂
A valóságban a mélységi felderítőknél vettem részt egy akadályelhárító tanfolyamon, ahol a megszerzett alapismereteket autodidakta módon fejlesztettem és Horvátországban, majd Bosanska Posavinában ültettem át a gyakorlatba.
Aknákat telepítettem, szedtem fel és fel nem robbant tüzérségi lövedékeket semmisítettem meg. Voltak napok, hogy kilőtt, de fel nem robbant puskagránátokból, egy egész csokorra valót semmisítettem meg.

461013_138388752953884_2013877601_o

Igaz nagyon könnyelmű voltam, hisz mint a virágokat szedtem össze azokat. A gyutacsot vagányságból foggal nyomtam össze, de amikor ezt itthon elmeséltem egy valódi szakembernek, az majdnem sírógörcsöt kapott, mondván, hogy bármikor lerobbanhatott volna az alsó állkapcsom.
Minden telepített aknával megvédtem egy szülőföldjét védő harcost és minden hatástalanított aknával és fel nem robbant lövedékkel megmentettem egy helyi ember, vagy állat életét.

dercikk01

Valóban a Farkasok katonai kiképzőtisztje vagy?

– Mivel a Farkasok nem egy katonai szervezet, hanem egy baráti kör, így nincsenek igazán sem parancsnokok a klasszikus értelemben, sem pedig kiképzők. Bár a szimulációk során vannak nyilván vezetők, illetve valakinek meg kell szerveznie az összejöveteleket, hétvégéket, hiszen így működik minden közösség.

A bulvároldal azt állítja, hogy Ukrajnába készülsz harcolni az oroszok oldalán. Erről mit gondolsz?

– Tavaly áprilisi válaszadási határidővel kaptam egy ilyen jellegű felkérést, de mivel ekkor még Sneider Tamás alkalmazásában álltam, egyeztetnem kellett vele erről a lehetőségről. A várható médiatámadásokra hivatkozva megkért, hogy ne fogadjam el az ajánlatot.

Zsoltokkep
Dér Zsolt és Tyirityán Zsolt

A Ripost ejtőernyős kiképzésről is ír. Valóban kaptál ilyen kiképzést?

– Az MHSZ keretein belül ugrottam az első 36 ugrásomat, majd a 3100 kötelékében a másik 36-ot.
Mivel „mohamedán ejtőernyős”-nek írtak és én 1987-ben ugrottam az elsőt, elmondhatom, hogy internacionalista, ateista ejtőernyős képzésem volt. Bár szerintem odafent senki sem ateista.
A Ripost hozzátehette volna a búvár, falmászó és küzdősport képzéseket is, amiken részt vettem vagy művelek most is. Nem értem, hogy miért az ejtőernyősön akadt fenn?

IMG_0032

Mit gondolsz azokról a támadásokról, amiket az iszlám hited miatt kapsz, nem csak ettől a szennylaptól, hanem akár a nemzeti oldalról.

– Szinte senki sem támad a hitem miatt. Magyar vagyok és nemzeti érzelmű. A vallásom csak megerősít ebben. Fegyelmezettebbé, alkohol, drog és dohányzás kerülővé tesz, melyek szerintem a magyarság rákfenéi, hiába nem akarjuk beismerni. Az a pár személy, aki emiatt támad, az többségében csak a karácsonyi mise alkalmával lát templomot belülről, vagy még akkor sem. Így arra helyezzük a hangsúlyt, ami összeköt, bár ez nem egy teológus kör, hanem egy milsim airsoft csapat, ami foglalkozik hagyományőrzéssel és ifjúságképzéssel is, egyébként teljesen politikamentesen.

bosznia7

Mit gondolsz a kialakult Farkasok és most már Dér Zsolt hisztériáról?

– A Fidesznek sorra dőlnek ki a csontvázak a szekrényéből. Vagy kerülnek elő a betonalapból. A mindennapossá váló korrupciós botrányok, a társadalmi olló szétnyílása, az elvándorlás, cigánybűnözés, mind-mind olyan problémák, melyeket hazugságra épülő sikerpropagandával és a bevándorlókkal való riogatással nem lehet sokáig elfedni. Ezek megoldására viszont nincs koncepciójuk, és ez előbb-utóbb a gazdaság és a társadalmi rend összeomlásához fog vezetni, és akár egy polgárháború kitörését is okozhatja.
Ezért időként előhúzzák a szélsőjobboldali címkével ellátott nemzeti érzelmű és elkötelezettségű embereket, szervezeteket, pont úgy, ahogy a Gyurcsány kormány tette, majd farkast kiáltanak. De, ahogy a mesében, úgy a való életben is, az embereknek kinyílik a szemük és egyre kevésbé hallgatnak az egyre hiteltelenebbé váló politikai elitre.

(Betyársereg)