Olyan vármegyések kapnak pénzbüntetést, akik ott sem voltak…

Egyre abszurdabb ez a Románianak nevezett valami: a sorozatos magyarellenesség folytatódik. Olyanoknak osztanak ki pénzbírságot a március 10-ei, Székely Szabadság Napja felvonulás miatt, akik ott sem voltak.

Az erdélyi HVIM közleménye: Mozgalmunk szóvivőjének, Tóth Bálintnak címzett a marosvásárhelyi rendőrség egy 200 lejes büntetést, mert állításuk szerint március 10-én részt vett a Székely Szabadság napja alkalmából szervezett felvonuláson. Ebben az esetben is egy videó anyagra hivatkoznak, mint bizonyíték. Tóth Bálint azonban nem volt jelen, mert egy péntek reggeli versenyvizsgára készült, de lehetett volna akár Szöulban is, akkor is megkapta volna büntetését. Ismételten kétségbe kell, vonjuk a román hatóságok jogi intézkedéseit, valamint ezen intézmények komolyságát. Ismételten beigazolódik az a súlyos diszkrimináció, amelyet a magyar közösségek, vezetők, jogi harcosok, ellen alkalmaznak a román szervek. Szőcs Csongor és Tóth Bálint esetében, lassan már azt kell hinnünk, hogy azért kaptak büntetést, mert nem voltak ott. Az igazság azonban az, hogy ezek a büntetések megrendelésre lettek legyártva. Elítéljük az olyan hatóságok vezetőit, akik arra használják fel a román állami apparátusokat, hogy megfélemlítsenek, elnyomjanak egy népcsoportot, pusztán azért, mert más nyelve, kultúrája és történelme van.
Végezetül azon személyek jelentkezését várjuk, akik úgy kaptak büntetést, hogy nem is voltak jelen ezen a rendezvényen. Jogi segítséget nyújtunk.
Mindezek ellenére, mindenkinek joga volt ott lenni és felvonulni!
(HVIM hírszolgálat – Székelyföld nem Románia – Szent Korona Rádió)