Észak-Korea? Nem, csak Románia: újabb abszurd vádak egy vármegyés ellen

Vadászfegyverrel készült merényletre március 10-én egy vármegyés – ezt állítja a megszálló oláh karhatalom egy állítólagos Facebook-bejegyzés alapján.

Akár Észak Koreában is lehetnénk, olyan újabb indokkal idézte be egyik vármegyés tagunkat a marosvásárhelyi rendőrség. Miután négy vármegyésre rótt ki büntetést az úgynevezett jogállam, úgynevezett rendfenntartó szerve, köztük olyanra is, aki ott sem volt, (mindez persze nem vonja kétségbe a többiek jogos ottlétét), a marosi rendőrség azt állítja, hogy egy facebook posztolás alapján hívták be Sz. Z vármegyés tagunkat kihallgatásra.

Az idézést tehát egy közösségi oldal posztja, valamint a magyar államtól kapott állítólagos dokumentum szerint történt, amely azt bizonyítja, hogy a beidézett fiatalt Magyarországon jelentették fel az említett poszt miatt. Mindez akkor derült ki, miután bajtársunk eleget tett az idézésnek és ügyvéd jelenlétében megjelent a rendőrségen. Ottlétük során beletekinthettek az újabb megfélemlítés céljából létrehozott dossziéba, amiben nem volt semmilyen kép vagy kivonat, ami az állítólagos posztra utalna.

A történet ott kezd érdekessé válni, hogy e posztból azt szűrte le az emberi jogokat svédországi szinten betartó román rendőrség, hogy Sz. Z március 10-én államellenes cselekedetet hajthatott volna végre édesapjának vadászfegyverével, a Székely Szabadság Napján. Azzal a fegyverrel, amelynek tusát március 8-án a rendőrség elvitte és 11-én adták vissza. Hogy milyen okból arról nincsenek információink. Ennyit jelent az emberi méltóság, ennyit jelent az emberi jog Romániában. Feljelentés, posztolás, egy legálisan tartott vadászfegyver és máris kész az államellenes, merényletre készülő vad magyar terrorista. Ez már nem posztkommunista recept, hanem igazi ropogós kommunista recept, “hogyan csinálj bűnbakot minden őslakos magyarból” címmel. Most már a bőrünkön érezhetjük a gyűlölet billogját, magyarok vagyunk és megzavarjuk a “Nagy Román Álmot”, jogainktól megfosztva nyomnak el napról-napra.

Mindezek ellenére, köszönjük minden jogi és fizikai személynek, hogy velünk tartanak ebben a küzdelemben, vállalva azt, hogy egyik napról a másikra terroristát, merénylőt, szabotőrt gyárthat belőle az Európa Unió legderekabb tagállama. Egy újabb ügy, amely azt bizonyítja, hogy Szőcs Zoltánt és Beke Istvánt közéleti szerepvállalásuk, népükért való küzdelmük miatt tartanak fogva.  A román állam gyártott bombákat és egy ideje, hetente rárobbant egyet az erdélyi magyarokra, ezt nevezik állami szintre vitt terrorizmusnak, ami létezik!

(Székelyföld Nem Románia – HVIM – Szent Korona Rádió)