Migráció: Magyarországot nem lehet megkerülni

Nógrádi György a Kossuth Rádióban azt mondta, ha a szárazföldi útvonalakat nézzük, Magyarország megkerülhetetlen a migránsok számára, így a határokat a lakosság érdekében védeni kell.

 

 

„Ha Magyarország határozott lesz, úgy, mint eddig, akkor meg tudjuk védeni a jövőben is a magyar határokat és érdekeket” – emelte ki.

Az egész ország területére migrációs válsághelyzetet hirdetett ki a kormány. Pintér Sándor belügyminiszter bejelentése szerint szerdán 0 órától Szlovénia, Horvátország és Szerbia is rendkívüli intézkedéseket vezetett be határán:

A migrációs válsághelyzetet szükség volt az egész országra kiterjeszteni – véli Nógrádi György. A szakértő abban bízik, hogy a titkosszolgálatok már beépültek az embercsempészek közé, a nyugat-balkáni határok lezárása miatt ugyanis a csempészek már alternatív útvonalakon gondolkodnak.

Ilyen útvonal lehet a görög-bolgár határ, amelynek csak egy részén van NATO-kerítés. Bulgáriából már több útvonal is rendelkezésére áll a csempészeknek, többek között Románia felé és onnan akár Magyarország felé is – mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a biztonságpolitikai szakértő.

Románia felől egyelőre nem érkeznének illegális migránsok, és a román belügyminiszter garantálta hazánknak, hogy nem is fognak – de Magyarország mindenesetre felkészül. Nógrádi György szerint nem véletlen, hogy a magyar belügyminiszter azt mondta: ha bármi történik, akkor Magyarország 10 napon belül felhúzza a kerítést a román határon is.

(Hirado.hu-Idegen áradat-SZKR)