Toroczkai: lassan a tavalyi állapotokat mutatja a jelenlegi helyzet.

Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere Facebook oldalán tette közzé az elmúlt napokban elfogott betolakodókról készült képeket.

 

 

 

Toroczkai László a mai fogásról:

“Reméljük kedves hölgyeim, hogy nem nőnapi ajándéknak szánták magukat Önöknek ezek az új “európai” “férfiak”, akik saját asszonyaikat, lányaikat hátra hagyva ma hajnalban a kerítést megrongálva betörtek a mi hazánkba. Bangladesből, Pakisztánból és Afganisztánból érkeztek. Lassan a tavalyi állapotokat mutatja a jelenlegi helyzet.”

⇓A galériát a bélyegképre kattintva érheti el.⇓

Egy korábbi fogásról:

“Újabb elfogott törvénytelen bevándorló csoport. Jönnek Srí Lankáról (Ceylon), Iránból, Marokkóból, sőt Haitiről is. A kerítést megrongálják, s ahogy a legtöbb esetben, úgy ezúttal is szerb embercsempész vezeti őket (itt az utolsó képen ő néz a fényképezőgépbe). A gond az, hogy az elfogott csoportok ugyanúgy nyitott befogadóállomásokra kerülnek, mint korábban, igaz most legalább büntetőeljárás indul ellenük. Börtönbe azonban nem kerülnek, így előbb-utóbb egyszerűen lelépnek a befogadó állomásokról. A megoldás a zárt munkatábor lehetne, ahonnan természetesen az eljárás végén vissza kellene toloncolni őket (sajnos azonban a szerbek nem fogadják vissza őket). A határvédelmet és a kerítést pedig tovább kell fejleszteni, mert ez még nem elég erős.”

⇓A galériát a bélyegképre kattintva érheti el.⇓

 

Az ÖHV Információs Csoport is feszeget néhány érdekes kérdést:

“Tessék vigyázni, a határok záródnak!

Megszületett a döntés a mostani EU-török csúcson, lezárul a nyugat-balkáni útvonal. Az uniós vezetők döntöttek: le kell zárni az embercsempész útvonalakat a határokon is helyre állítják a rendet, a Nyugat-Balkánon keresztül vezető migrációs útvonalakat mostantól lezárulnak.

Junker szerint a jövőben a “menekültek” kizárólag törvényes úton juthatnak be az EU-ba, nem lesz értelme fizetni az embercsempészeknek, ezek a személyek visszatoloncolásra kerülnek.

Nos, meghallva a jó híreket elmorzsoltunk pár könnycseppet, indultunk, a frigóba még tavaly betett pezsgőért, hogy VÉGRE!!!! Erre várunk lassan egy éve!!! Megszületett!!!!
HURR……. Áá! Álljunk csak meg egy pillanatra! Valami itt nem stimmel….

Nézzük csak.
A balkáni migrációs útvonalat lezárják. Az útvonalat. Nem a határokat. Bár még azt is jelentheti, de akkor meg miért nem ezt mondják? Egyébként meg, szokták mondani, halottnak a csók, hiszen hetek óta már csak napi pár százan juthattak be csak az EU-ba, hála a macedónoknak.
Akkor most mi is zárul…..?

A másik. Aki embercsempésszel jön azt kitoloncolják? Na de ez eddig is így volt! Vagy arra a millióból 10 főre gondolnak, aki kifizetve a közel 20ezer euro összeget, eljutott nyugatra és ott beadta a menekült kérelmét, fittyet hányva arra, mi van ha megkérdezik: hát te? Görög papírok? Macedón..? Szlovén…??? Magyar…????? Ja nincs. Sebaj, willkommenskultur van, puszi nálunk!!!
Ja, ilyen egy se volt. Eddig se. Ezután sem!

Egy szó mint száz, csak hogy értsük, aki embercsempész segítségével jut el Nyugat- Európába, az bizonyára nem a saját, eredeti okmányaival, identitásával készül ott új életet kezdeni, a csempészet mellett megveszi az új élethez szükséges papírokat, soha nem fog kiderülni hogy csempésszel érkezett!
Az pedig törvényszerű, ha lezárják a határokat, akkor csakis csempészek segítségével tudnak az EU-ba jutni, így nemhogy felszámolná az iparágat, hanem milliókat tolnak a kezükbe!
A határok lezárása nagyon jó döntés, de a zárás a déli határok megerősítése nélkül (katonaság, Frontex, Nato bevetése) jelenleg semmit sem ér!

Ha ezt mind aprólékosan végiggondoljuk, rájövünk, hogy a mostani EU csúcson is a nagy semmiről döntöttek. De most legalább homokot szórtak a szemünkbe, amíg mosogatjuk, nem látjuk mi történik.

Mi látjuk, le is fotóztuk, az elfogások képei ma hajnalban készültek Ásotthalom határában. Mint nyáron…… No comment”

⇓A galériát a bélyegképre kattintva érheti el.⇓

ÚJRA MAGYARORSZÁG FELÉ TERELIK A MIGRÁNSÁRADATOT AZ EMBERCSEMPÉSZEK

Ismét Magyarországon keresztül vezethet a Nyugat-Európába tartó migránsok útvonala, mert embercsempészek Magyarországon átvezető útvonalat is ajánlanak.

A közmédiának a görög-macedón határ görög oldalán fekvő Idomeninél tartózkodó tudósítója arról számolt be, hogy az embercsempészek két alternatívát ajánlanak a migránsoknak.

Az egyik a szárazföldön vezet, Bulgária, Románia, Magyarország irányába, míg a másik Albánián és az Adriai-tengeren keresztül Olaszország felé. A tudósító elmondta, hogy a migránsok többsége az első – egyébként 1050 euróért kínált – lehetőséget választja, az Égei-tengeri átkelés után ugyanis tartanak egy újabb hajóúttól, amit bizonytalanabbnak gondolnak.

Hozzátette: attól is félnek a migránsok, hogy az embercsempészek kirabolják őket.

A tudósító kiemelte, hogy hétfő reggel hat óra óta le van zárva a görög-macedón határ, és terjed egy olyan információ a migránsok között, hogy többé nem is fogják megnyitni.

A Görögországban létesítendő, mintegy 17 ezer ember elszállásolására alkalmas befogadóközpontokról szólva úgy fogalmazott, hogy azok közül az első legkorábban március 15-ére készülhet el. Az idomeni táborban vasárnap két, egyenként ötszázfős óriássátrat állítottak fel, amelyekbe elkezdtek beköltözni a migránsok, a sátrak infrastruktúráját ugyanakkor még nem alakították ki: most húzzák a kábeleket és a vízvezetékeket. A tudósító szerint lassan halad a befogadóközpontok építése, amely hetekig elhúzódik majd.

Hónapok óta tudni lehetett, hogy arra fognak kerülni

Már hónapok óta sejteni lehetett, hogy a balkáni útvonal lezárásával Románia felől fognak próbálkozni a bevándorlók. A magyar-román határon jelenlegi nincs határzár. A kormány bár több figyelmeztetést is kapott, mégsem kezdte el a kerítés építését, így fennáll a lehetősége annak, hogy ismét hatalmas tömegű migráns zúdul az országra. Vannak olyan vélemények, hogy a kormány szándékosan hagyta nyitva ezt az utat. Az újabb menekültáradat ugyanis, ismét lehetőséget adna a Fidesz-KDNP-nek, hogy megfelelő kommunikációval belpolitikai tőkét kovácsoljon az ügyből, ezzel megállítva a választóik lemorzsolódását.

(Alfahír-Idegen áradat-SZKR)