Erdélyi írók aláírást gyűjtenek az erdélyi “Heller Ágnes” ellen

Nyári estéken a villanyégőt pásztázza egy-egy molylepke. Körülötte röpköd, neki-nekiütődik. Beleszédül a vakító fényességbe, a forróságba és önnön körözésébe. Jelentéktelen, hitvány kis lénye ilyenkor egy-egy pillanatra a figyelem központjába kerül. Eltakarja a fényt. Ezt teszik azok az írástudók is, akik mintegy ármány által ülepen lőve hozsannaként tálalják a magyarság romlását hozó tetteket és eseményeket.   

Felháborodott magyar tollforgatók aláírást gyűjtenek Parászka Boróka író(?) újságíró(?) ellen, aki észrevételük szerint az erdélyi magyarság ügyének ártó, felforgató tevékenységet végez. Aláírásgyűjtésre kényszerülnek, mert az erdélyi magyar sajtó minden jóérzésű tiltakozás ellenére sem hajlandó megválni Poroszkától és megbotránkozást keltő cikkeitől. Vajon mi kényszeríti őket, KITŐL, vagy MITŐL félnek?

Egy hazafias portál szerint Parászka eljátssza a szerepet, mintha az erdélyi magyarságot próbálná óvni, de aki a Facebook-ját megnyitja, azzal szembesül, hogy valójában „az ébredező magyar nacionalizmus és a jobboldal megerősödése zavarja az elvtársnőt, aki többek között rajong Gyurcsány Ferencért, és Karl Marx-ért, a kommunizmus kiötlőjéért. Gondoljunk bele, milyen ember lehet az az erdélyi „magyar”, aki kedveli Gyurcsányt… A Facebook profilja nagyon árulkodó Borókának, a homoszexuálisok zászlaja mellett láthatjuk az üzenőfalán egy drogosokról szóló film beharangozóját is. Mintha a megsemmisült SZDSZ egyik tagjának a profilját nézegetnénk…” (http://www.magyarellenesseg.com/2013/03/ujabb-nemzetarulo-iras-jelent-meg-az.html)  A portál így összegzi Parászka kétes, de nagyon is átlátszó küldetésének tanulságát:

„Székelyföld nem kér a liberalizmusnak nevezett pestisből és remélhetőleg az erdélyi magyarság sem.”

“Parázna” Boróka, a Wikipédia szerint a különböző ballibek lapokon kívül (168 óra, Magyar Narancs stb.) a nagyváradi Erdélyi Riportban publikál, illetve  szerkesztő-műsorvezető a Marosvásárhelyi Rádiónál.

(Székelyföld nem Románia – Szent Korona Rádió)